Tesla Sarony

Teslin dan: tura Putevima Nikole Tesle

Krenite putevima Nikole Tesle, u okviru nove turističke ture. Ona podrazumeva obilazak lokacija  značajnih za život našeg nučnika. Tura  “Teslin dan – putevima Tesle” se realizuje u Beogradu i to u trajanju od četiri sata, ili duplo duže – u trajanju od osam sati, ukoliko se odlučite i za dopunski obilazak lokacija važnih za priču o Tesli, a koje se nalaze van Beograda.

Teslin dan u Beogradu – kraća tura od četiri sata, organizovana je utorkom i nedeljom, dok je celodnevna tura – u trajanju od osam sati koja podrazumeva i obilazak Sremske Kamenice, dostupna nedeljom.

Tura “Teslin dan – putevima Tesle” održava se tokom cele godine, a potrebno je da svoje mesto rezervišete dan ranije.

Teslin dan u Beogradu počinje ispred Muzeja Nikole Tesle i nastavlja se obilaskom ETF-a, Muzeja nauke i tehnike, Studentskog trga, a na kraju sledi zaslađenje kolačem u hotelu Square Nine, specijalno pripremljnim za ture Teslinim putevima.

Dopunska tura, nakon obilaska pomenutih beogradskih lokacija, nastavlja se odlaskom do Sremske Kamenice gde se nalazi Muzej Jove Jovanovića Zmaja i do Manastira Šišatovca, mesta koja ilustruju detalje iz Teslinog života.

Kraća tura košta 2500dinara, a duža 5900 dinara. Poslednje nedelje u mesecu cena tura je skoro upola jeftinija i iznosi 1300 odnosno 2500 dinara. U obilazak mogu da krenu i najmlađi za koje je, ukoliko su uzrasta do 12 godina, obezbeđen popust od 30 odsto.

Tura “Teslin dan – putevima Tesle” realizuje se na srpskom i engleskom jeziku.

Organizator ture je turistička agencija Glob Metropoliten Tours.