SERBIKA FESTIVAL0835

Srpska gastronomska avantra

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Uspešno je otvoren festival Serbika, gdeuz dobru hranu i druženje, posetioci, po promotivnim cenama, na jednom mestu mogu da otkriju brojne ukuse Srbije i turističke dragulje naše zemlje.

Na Savi Promenadi, između starog Savskog mosta i zgrada “BW Residences” 23. juna, održava se prvi dan festivala Serbika. U pitanju je manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera koja u dva dana predstavlja najbolje destinacije, restorane i proizvođače hrane i pića iz cele Srbije, sa ciljem da se na jednom mestu na zanimljiv i edukativan način, Beograđanima, domaćim i stranim gostima prezentuju gastronomska kultura i turistička ponuda naše zemlje. Organizator je firma Redesign d.o.o, koja ima iskustvo u organizaciji ove vrste događaja (Rakija Fest i Beogradski noćni market).

U toku je program, a do kraja večeri očekuje nas:

20 – 22h Nastup benda Party Animalsiz Beograda

20 – 24h Prezentacija hrane i pića:

  • Jela srpske kuhinje pre I svetskog rataSrbija kroz vekove

22 – 24h DJ Brkati

Pred nama je još jedan uzbudljiv dan festivala. Kako je nedelja idealna za porodično druženje i šetnju, uživanje u isprobavanju domaćih specijaliteta, ali i otkrivanju novih ukusa i jela, festival Serbika će 24. juna sve zainteresovane spremno dočekati pored Save već u 14h i družiti se sa gostima sve do ponoći.

  1. juna sve posetioce očekuje program:

14 – 20h Prezentacija hrane i pića

  • Nezaboravni ukusi Srbije – Coca Cola
  • Jela srpske kuhinje između dva rataSrbija kroz vekove

20 – 22h Koncert grupe Apsolutno romantično

20 – 24h Prezentacija hrane i pića

  • savremena srpska kuhinjaSrbija kroz vekove

22 -24h DJ Brkati

U okviru SERBIKA manifestacije, u dva dana vikenda, predstavljaju se proizvođači tradicionalnih specijaliteta i delikatesa, kraft pivare, restorani, vinske ture, a održavaće se gastronomske i edukativne radionice sa različitim temama prilagođene svim uzrastima. Tokom oba dana festivala predstaviće se više od 70 izlagača iz cele Srbije kroz hranu, piće i turističku ponudu.

Festival je organizovan u programskim celinama. Posetiocima se predstavljaju manifestacija „Dani Vojvodine“, koje organizuje TO Vojvodine sa svojim izlagačima, i najbolji dunavski alasi sa ribljim specijalitetima. Za ljubitelje delikatesa od mesa posebnu celinu čine vrhunski roštilji južne Srbije. Brend Coca Colaće nas provesti kroz avanturu „Nezaboravnih ukusa Srbije“, a naši najpoznatiji majstori gastronomije Miloš Jovanović i Dejan Stanković ovom prilikom prirediće gastronomski vremeplov „Srbija kroz vekove“. Kao simbol putovanja, u delu koji predstavlja Šumadiju našeg festivala, nalaziće se automobil Fiat 500L, koji se s ponosom pravi u fabrici automobila u Kragujevcu.

Manifestaciju su podržali Grad Beograd, “Belgrade Waterfront”, Turistička organizacija Srbije i Privredna komora Srbije kao i drugi sponzori i prijatelji festivala.

Ulaz je besplatan.

www.festivalserbika.rs