DJULA2018 1680 Ljilja
Ljiljana Perović

Segedin city break destinacija: Hunguest Hotel Forrás

Na fotografiji je Ljiljana Perović.

Hotelska grupacija Hunguest Hotels koja u vlasništvu ima 25 hotela, većinom direktno povezanih sa poznatim kupališnim kompleksima i banjama, jedna je od najvećih u Mađarskoj. Srbima je možda najpoznatiji njihov hotel u Segedinu, Hunguest Hotel Forrás.

DJULA2018 1641 180831
Kutak za čitanje u hotelu.

Segedin je jedna od omiljenih city break destinacija – blizu nam je, ima dosta festivala i dešavanja, šoping i gastronomija su odlični, arhitektura prelepa, a wellness i spa iskustvo nezaboravni.  Hunguest Hotel Forrás **** , smešten na obali Tise, odličan je porodični hotel. Toplim hodnikom je povezan sa kupališnim kompleksom Napfenyfurdo Aquapolis koji sa sa 4400m 2 vodenih površina 13 tobogana pruža zabavu za velike i male. Glavna atrakcija je, naravno, Džinovski tobogan, najdužii zatvoreni tobogan u Evropi, dugačak 272, a visok 30 metra sa čijeg se vrha pruža panoramski pogled na grad. Za one koji traže mir, tu je hotelski Tihi Wellness sa brojnim saunama, đakuzijima i bazenima u kome je ulaz mlađima od 16 godina zabranjen.

Hotel je poznat i po odličnoj gastronomiji, jer su nepca gostiju prepuštena mašti višestruko nagrađivanog kuvara, dobitnika zlatne medalje svetskog prvenstva u kulinarici i srebrne olimpijske medalje.

foto: Miss Stills Photography