fbpx

Prelepa Turska

Luksuz i uživanje

Eto još jednog leta pred nama i još jedna sezona puna izazova za koju destinaciju da se opredelimo ove godine. Ako ste se bili vredni i već ste sebi obezbedili mesto pod suncem – svaka čast, a ako niste, naš predlog za ovu sezonu jeste sunčana i luksuzna Turska!

Sama Turska i njeni turistički kompleksi razmaziće i najzahtevnije turiste, jer ako se opredelite ove godine da letujete u ovoj zemlji, dočekaće vas mali raj na zemlji.

Turska ima najlepše i najsunčanije plaže, a usput, ako imate vremena da istražujete, svakako ćete se diviti bogatoj kulturi turskog naroda. Turska je podjednako idealna destinacija i za porodični odmor, pa i za one romantične, kao i one koji žele odličan i nezaboravan provod pored mora. Većina mesta u Turskoj ima gotovo savršenu klimu, počev od aprila meseca, pa sve do kraja oktobra. Za koje god letovalište da se opredelite, nećete pogreštiti, jer će vas u svakom od njih dočekati ljubazni domaćini, bazari sa predivnim suvenirima, noćni život, istorijske znamenitosti i nezaobilazna turska kuhinja.

U poslednje vreme, letovanje u Turskoj je pravi hit, pa je iz godine u godinu poseta naših turista ovoj zemlji sve veća. Što i ne čudi, jer su Turci veoma gostoljubiv i prijateljsko nastrojen narod, a mi smo im, nekako, posebno simpatični. Najpoznatija turska letovališta su: Bodrum, Marmaris, Kušadasi (ubedljivo najviše turista iz Srbije boravi u ovom mestu), Kemer, Alanja, Antalija, Lara, Belek.. Izbor je zaista bogat, potrebno je samo izabrati pravu letovalište. Svako letovalište je atraktivno na svoj način. Toliko toga Turska ima u svojoj ponudi, da prosto ne možete da odolite pozivu na istinsko uživanje.

Što se tiče cena aranžmana, za svakog se može naći prava ponuda. Tako se paket aranžman koji obuhvata prevoz autobusom, smeštajem u hotelu sa tri zvezdice sa polu pansionom, može naći već od 239 evra. U slučaju da se opredelite za avio prevoz i hotel sa tri zvezdice sa polu pansionom, možete naći ponudu već od 359 evra.

Bitno je da imate želju, dobro društvo, vreme za lenčarenje u udobnim ležaljkama, bućkanje u toplom moru, hvatanje zraka i totalno opuštanje. Srećan put!

foto: Dragana Jovanović