najlepša krstarenja

Najlepša krstarenja

Spakujte kofere i zaplovite ove jeseni

Iako smo već uveliko zagazili u jesen i temperature su znatno niže nego što bismo voleli, to ne sprečava mnoge koji imaju slobodnog vremena i finansija da spakuju kofere i zaplove…

U poslednje vreme, pored popularnih destinacija do kojih se stiže avionom ili autobusom, sve su više prisutniji aranžmani turističkih agencija koje u svojoj ponudi nude putovanja brodom. U zavisnosti od perioda godine kao i opredeljenja samih putnika do koje destinacije žele da idu, razlikuju se cene i usluge. Samo pomisao da plovite i uživate u obilaženju i otkiravanju različitih mesta deluje primamljivo.

Ponude su različite. Evo šta smo izdvojili iz mora dobrih ponuda.

Zapadni Mediteran

U ovu grupu spadaju obilasci Marseja, Barselone, Tunisa, La Valete, Mesina, Rim. Aranžman obuhvata sedam noćenja na brodu sa punim pansionima (doručak, ručak, večera), uslugu u sobi, predstave u pozorištu i još mnogo toga zanimljivog. Cene se kreću od 510 evra po osobi plus 110 evra za lučke takse. Dakle, sve zavisi da li želite sobu sa prozorom ili bez .

Istočni Mediteran

Krstarenjem ovom rutom obilazi se Bari, Olimpija, Izmir, Istanbul i Dubrovnik. Aranžman traje osam dana, a cene su znatno jeftinije od krstarenja Zapadnim Mediteranom i kreću se od 334 evra plus 110 evra za lučke takse.

Krstarenje Nilom

Krstarenje Nilom obuhvata obilazak većinu značajnih mesta u Egiptu poput Luxora, Abu Simela, koji se nalazi u Nubijskoj pustinji. Tu su i obilasci Asuana, Kaira. Cene se kreću 600 evra, a uračunat je prevoz avionom do Egipta. Cela avantura traje 12 dana.

Možete naći različite ponude u agencijama. Međutim, za većinu naših građana krstarenje možda predstavlja, možemo slobodno reći, pravi luksuz. Putovanje brodom zahteva određene finansije, ali kada samo bacite pogled na ovog lepotana, jednostavno poželite da plovite na njemu iza sedam mora i iza sedam gora. Krstarenja su tako romantična, sa partnerom, na palubi, vetar u kosi, miris mora, na vidiku nova luka, a vi puni iščekivanja posete sledećm mestu. Ako ste na put krenuli sami, ko zna, možda vas baš u Marseju čeka ljubav vašeg života.

Foto: publicdomain