Majorka, idealna letnja destinacija

Ako su vam dosadile uobičajene ture za Grčku, Crnu Goru i Bugarsku, ovog leta se zaputite na jednu od najegzotičnijih destinacija Mediterana, na Majorku. Ovo predivno  ostrvo svake godine poseti više od deset miliona turista, pa ove godine i vi provedite leto na španski način.

Majorka je idealna destinacija za odmor i uživanje. Zbog svoje mediteranske klime i velikog broja sunčanih sati turisti je posećuju od ranog proleća pa sve do kasne jeseni. Majorka je deo arhipelaga Balearskih ostrva i poput Ibice, ovo ostrvo je jedno od najposećenijih. Temperatura mora je prijatna, 26 stepeni, pa i oni zimogrožljiviji će uživati u bućkanju i vodenim sportovima.

Majorka, španska lepotica ima neverovatne plaže koje kao da su stvorene za filmske romantične priče. Iskustva posetilaca koji su već obišli ovo ostrvo su veoma pozitivna pa se rado vraćaju kada god im se ukaže prilika za dembelisanje i opuštanje. A plaže su, kažu predivne da bi bile stvarne.

Svi oni koji su željni avanture, na raspolaganju su zabavni parkovi, a za one radoznale Majorka pruža bogatu kulturnu i istorijsku zaostavštinu i spomenike. Obavezno bi trebalo obići Tvrđavu Bejver, železnicu Sojer, planinu Tramuntana.

Glavni grad Palma de Majorka je pravo mondensko letovalište sa velikim izborom luksuznih hotela koje se nalazi na jugu ostrva.

Najpoznatija turistička mesta na ostrvu su Can Pastilla, Playa de Palma, Palama Nova, Magaluf koja za svakoga nude zabavu.

Zanimljiva činjenica je da je poznati poljski kompozitor i pijanista romantizma Frederik Šopen jedan deo svog života proveo na ostrvu Majorka. Živeo je u lokalnom manastiru koji se nalazi pored mora u selu Valdemosa. Danas, ovaj manastir je pretvoren u muzej u kojem turisti mogu da pazare suvenire koji su posvećeni cenjenom pijanisti.

Ako vas je Majorka kao takva zaintrigirala, smeštaj se može pronaći već za 370 evra a obuhvata avionski prevoz i 10 noći sa doručkom.

foto: Damian Brandon at FreeDigitalPhotos.net