Ideje za pametno septembarsko smucanje
Ideje za pametno septembarsko smucanje

Ideje za pametno septembarsko smucanje

Pred nama se proteže septembar sa svih svojih trideset dana, koji može biti i te kako zanimljiv, samo ako sebi napravite dobar plan i nadjete vreme da realizujete isti. Od kul serija preko škotskih šara, pa sve do dinosaurusa, eto nekih predloga kako da utrošite vreme i pametno se smucate sa sobom ili društvom.

Kako biste se ovog septembra smucali pametno a ne kao „gluvo kuče“, možete da napravite spisak zanimljivih ideja i da krenete u osvajanje grada. Mi ćemo se ovog puta držati ove liste.

Fargo – serija koju bi trebalo pogledati

Ako spadate u red poštovalaca zanimljivih priča, koje obiluju crnim humorom, originalnom idejom i dobrim glumcima, nesumnjivo ćete voleti i kriminalističku seriju „Fargo“ koja je postala pravi hit u Americi. Kritičari joj predviđaju uspeh kao što je imao „Breaking Bad“ a izvršni producenti Džoel i Itan Koen samo „potvrđuju“ da je serija vredna da se pogleda. Serija je zamišljena kao antologija u kojoj će svaka sezona imati posebnu priču istinitih događaja koji su se odvijali u Minesoti . Glavne uloge pripadaju Biliju Bob Torntonu, koji glumi Lorn Malva, psihopatu i ubicu i Martinu Frimanu, koji glumi Lestera Najgarda, prodavca životnog osiguranja koji je takođe na svoj način uvrnut i lucidan.

Škotske šare su ponovo u modi

Bez mode se može i ne može. Bilo da ste u trendu ili krišom posmatrate šta je popularno ove sezone, škotske pruge su ponovo zakucale na vrata. Šik, simpatične, slatke, škotske pruge se nose od glave do pete. Dozvoljeno je da se istovremeno ponese više kombinacija sa ovim motivom a tu vam i ukrasi za kosu pa i torbice koje sa svojim šarama uveseljavaju dnevni izgled.

Šetnja sa dinosaurusima na Kalemegdanu

Prijatni i suvi dani nas gotovo uvek mame da izadjemo u šetnju a šetnja nas nekako konstantno navodi da završimo na Kalemegdanu. Kada ste već završili na najlepšem mestu u gradu, nije loše da znate da je izložba dinosaurusa Prirodnjačkog centra iz Svilanjca zvanično otvorena na Kalemegdanskoj tvrđavi. Sledeća tri meseca će svi zainteresovani imati prilike da prošetaju pored replika dinosaurusa. Cena ulaznica staje 350 dinara za odrasle i 250 dinara za mališane od tri do dvanaest godina. Izložba je otvorena od 10 – 19 časova svakog dana.

Decoupage kreativac

Želite da izbegnete dnevnu rutinu, izbegnete sebi dato obećanje, da ćete od 1. septembra da krenete na fitnes ili trčanje, zašto ne biste krenuli na kurs, spoznali novi hobi i postali pravi decoupage kreativac? Dekupaž tehnika se sastoji od seckanja i aranžiranja delova papira, salveta ili rižinog papira, koji se kasnije nanosi lepljenjem na različite površine. Za ovu tehniku su vam potrebne spretne ruke, malo volje i puno mašte i ko zna, možda ste baš talenat za stvaranje magičnih modnih predmeta.

Kasno leto na Srebrnom jezeru

U slučaju da nemate “kinte” za letovanje van zemlje, uvek nam ostaje da provedemo lepe dane u Srbiji. Umesto mora, krenite na Srebrno jezero i uživajte u šetnji i brčkanju i mnogobrojnim atrakcijama koje su na raspolaganju turistima: lepo uređena plaža, tereni za mini golf, biciklistička staza duž Dunava, pecanje, poseta Viminacijumu, Lepenskom viru i Smederevskoj tvrđavi, fabrika metli. Ko kaže da leta nisu zabavna u našoj zemlji?

Foto: freedigitalphotos.net