Screen Shot 2016 02 26 at 19.22.07

Dani Turske u Stadionu

 

Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske ove godine organizuje manifestaciju „Dani Turske“ u Stadion Shopping Centru, koja će trajati od 26. do 28. februara 2016. godine.

Ambasador Republike Turske u Beogradu g. Mehmet Kemal Bozaj otvoriće u petak, 26. februara, manifestaciju Dani Turske u Beogradu.

Na manifestaciji u shopping centru Stadion posetioci će moći da osete duh Turske, posete izložbu fotografija turskih gradova, saznaju nešto o kulturi, jeziku, turizmu kao i o drevnoj veštini kaligrafije – umetnost lepog pisanja i ebru – slikanje na vodi. Takođe, događaju će prisustvovati i dečiji hor „Srbija u ritmu Evrope“ koji će izvesti tursku i srpsku himnu.

Dani Turske trajaće do nedelje, 28. februara do kada će biti održani i mini koncert turske muzike i projekcija filma „Devojke u visokim potpeticama“, koji su snimili studenti turskog jezika iz Novog Sada.

Posetioci će moći da degustiraju tradicionalnu tursku hranu i orijentalne poslastice, kao i da rezervišu svoje odmore u Turskoj po povoljnim cenama.