bacon 2612198 1920

Prolećna salata sa avokadom i rotkvicama

Maj je idealan mesec za mnoge lepe i korisne stvari. Jedna od njih je što upravo početkom maja, vaš tanjir postaje mesto za najrazličitije sveže voće i povrće. Zelena, crvena, narandžasta, neka povrće ovih boja krase vaš tanjir i zadovolje vaša čula. Spremite se za salatu sa avokadom i rotkvicama!

S početkom proleća, ne bi bilo loše da se telo očisti od nakupljenih toksina, zato obavezno u svoj jelovnik uvrstite sveže voće i povrće jer obiluju velikom količinom vitamina, vlakana i minerala.

Salata sa avoladom i rotkicama je savršen obrok, koji može da bude ukusan doručak ali i lagana večera, nakon napornog dana. Od svih sastojaka, koji se nalaze u salati, jedino je avokadno nešto skuplji ali vredi zato što je njegov ukus neutralan i možete da ga kombinujete i sa voćem i sa povrćem. Mi smo se ovog puta opredelili sa kombinaciju sa povrćem.

Kada ste se vratili iz trgovine i sa sobom doneli potrebne namirnice, operite dobro svo povrće pod jakim mlazom vode. Listove zelene salate dodatno iskidajte i odvojite u posudu. Zatim iseckajte 4-5 rotkica i dodajte zelenoj salati. Za ovu salatu vam je dosta jedan avokado, očistite ga lepo i odvojte od koštice, zatim i njega iseckajte na šnite i pomešajte sa salatom. Za ovu količinu je dovoljna jedna konzerva tunjevine u salamuri i 100 gr. mocarele sira. Salamuru iscedite pre nego što dodate tunjevinu ostatku povrća. Mocarelu isecite i pomešajte. Pola kriške limuna iscedite u salatu umesto sirćeta. Ako želite da eksperimentišete i otkrivate nove ukuse, možete da dodate i jednu šaku oraha, nama se baš dopalo.

Salata je spremna a vi ste gladni, zato navalite!

foto: pixabay.com