fbpx

Plesom u jesen

Način da se osećate dobro!

Dolazak jeseni mnogima teško pada.Tu su i obaveze koje se čine još napornijim posle godišnjeg odmora. Da bismo lakše podneli sve ono što nas očekuje u kišnim i radnim danima, potrebno je da život učinimo zanimljivijim i lepšim.

Ples je ono što vas oslobađa stresa, naravno, poput bilo koje fizičke aktivnosti. Ipak, pokretanje tela u ritmu daje vam posebnu energiju. Tako latino-američki plesovi, popravljaju vaše držanje, definišu mišiće, ali vas čine i drugačijim. Menjaju vaše navike i misli. Kako je ovo sportski ples, ništa manje dobro ne stoji ni muškarcima.

U plesu je zastupljen rad na estetici. Mnogo toga morate da zamislite prilikom izvođenja pokreta. Tako da se i vaša mašta i kreativnost razvijaju. Kako pokrete izvodite ispred ogledala mnogo toga ćete popraviti do savršenstva. Od pokreta do položaje glave i tela koji postaju veoma privlačni.

Plesnim pokretima povećavate samopouzdanje, razvijate libido.

Zavodljiva rumba, ljubavna priča, puna glume, ispuniće vas čak i ako u realnom životu nemate partnera. Ča ča ča, po prirodi brz, zabaviće vas i rasteretiti. Tu su i samba, džajv, paso doble… Standardni plesovi su takođe veoma privlačni i pomažu vašem telu i duhu da napreduju. Engleski i bečki valcer, tango, kvik step, slou foks, čine da se osećate jedinstveno, lepo i u skladu sa sobom. Posebno su interesantni, jer se plešu telo uz telo gde svakako da postajete neko ko stiče naročiti osećaj za suprotni pol.

Na ples možete da odete sa partnerom i poboljšate fizički kontak, ponovo očarate jedno drugo, na jedan drugačiji, zavodljiviji način.Možete da otkrijete o sebi mnogo toga, odnosno da oslobodite ono što čuči u vama. Možda vatrenost, slobodu, svesnost da ste privlačni, a veoma dugo imate sliku o sebi da ste neprimetni. Na plesu možete da upoznate nekog novog, interesantnog, ili jednostavno da poboljšate svoj društveni život. Ono što je sigurno jeste da ćete dobiti na atraktivnosti i sačuvati vedar pogled na dan, čak i ako je siv i hladan.

Bavite se svojim telom i duhom kroz muziku i pokret, jer su najbolji za zdravlje i dobro raspoloženje.