fbpx

Osvežavajuća salata od lubenice i kozijeg sira

Divna, ukusna i osvežavajuća, vrući letnji dani i noći su mnogo lepše uz ukusne zalogaje lubenice. Lubenica je glavna sočna šmizla ove sezone, koja može da se sjajno kombinuje sa voćem ali i povrćem i drugim zanimljivim zalogajima i napravi kreativna i osvežavajuća salata!

Ako spadate u grupu onih koji se ne plaše eksperimentisanja, kako u ljubavi pa tako i u kuhinji, nabacite kecelju i osmeh i spremite se za pripremu neobične salate u čijim ćete zalogajima nešto kasnije da uživate. Priprema salata traje oko petnaestak minuta.

Kada ste se vratili iz prodavnice i pazarili crveni luk, koziji sir, rukolu, maslinovo ulje, biber, paradajiz, boraniju i mango u konervi, sada ste spremni da na neko vreme postanete Rudolf Van Rijn. Nije teško, videćete.

Bitno je da isečete lubenicu u obliku pravougaonika i da debljina iznosi nekih pet centimetara. Važno je da se uklone sve semenke iz lubenice. Dok se čisti i priprema ostatak povrća, lubenicu odložiti u zamrzivač na nekih pola sata.

Kada se lubenica izvadi iz zamrzivača, potrebno je da se premaže maslinovim uljem i sa malo balzamiko sirćeta. Po želji može da se doda malo soli. Zatim sledi iseckan mango koji se ređa preko lubenice, pa redom paradajiz, crveni luk, rukola, boranija i na kraju se stavlja koziji sir.

U ovoj salati se osećaju svi ukusi ali se najviše ističe crveni luk i koziji sir.

Dobro kombinovani sastojci su ti koji čine savršeno jelo a hladna lubenica iz frižidera u kombinaciji sa maslinovim uljem i balzamiko sirćetom jesu čudna ali veoma i osvežavajuća ukusna kombinacija.

Prijatno!

foto: freedigitalphotos.net

More Stories
Irska kantautorka Lisa Hannigan u Beogradu