orgazam tokom treninga 821

Orgazam tokom treninga

Fizička aktivnost dovodi do orgazma

Fizička aktivnost može da prouzrokuje pojavu orgazma kod ženskog pola, potvrđuje nedavno istraživanje…

Devojke i žene zaista mogu da dožive orgazam tokom fizičkog treninga, što su one i potvrdile svojim učestvovanjem u onlajn anketi. Tokom prvih pet nedelja istraživanja, na poziv naučnika sa Univerziteta Indijana odazvalo se 370 žena koje su iskusile ovaj seksualni fenomen.

Pripadnice nežnije pola, starosti od 18 do 68 godina izjavile su da im vežbanje izaziva seksualnu prijatnost koja ih dovodi do vrhunca. Pri tom, važno je napomenuti da do njihovog fizičkog zadovoljstva dolazi sasvim spontano, bez fantazija koje bi ih pokrenule. Senzacija koju ove dame osećaju nastaje usled vežbanja, fizičkog napora.

Vežbe koje mogu da budu posebno, seksualno prijatne pojedinim damama su trbušnjaci, penjanje uz konopac, biciklizam i podizanje tegova.

Polovina ispitanica je potrdila da je doživela orgazam radeći trbušnjake. Posebno prijatan osećaj je imalo 26 odsto žena tokom podizanja tegova, 20 odsto tokom joge, 15 odsto tokom vožnje biciklom, 13 odsto tokom trčanja, a oko 10 odsto tokom šetanja.

Interesanto je to što ovo istraživanje pokazuje da orgazam ne mora da bude izazvan samo seksualnim činom, već da ženski organizam ima i neke svoje, za nas skrivene mehanizme koji izazivaju ovaj osećaj zadovoljstva.

Ovaj fenomen nije nepoznat i o njemu se dosta pričalo, ali je do nedavno bio zanemaren od strane istraživača.

 foto: DragonStyle