Screen Shot 2017 11 07 at 19.51.14

Najbolji vodič za nove trendove u svetu dizajna

55. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije otvoren je danas a trajaće do 12. novembra 2017. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 7 i 8 Beogradskog sajma. Najznačajniji događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u Jugoistočnoj Evropi Beogradski sajam nameštaja u njegovom 55. izdanju obeležiće brojne premijere, vrhunski dizajn i inovacije, poseta uglednih dizajnera iz cele Evrope, ali i veliki broj poslovnih ljudi, kupaca i distributera iz svih krajeva sveta.

U fokusu sajma biće kompanije posvećene dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, a izgradnja prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identita Srbije i regiona ostaje osnovna misija.

Događaj na celokupnom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma okuplja ugledne kompanije iz ovog dela Evrope i sveta i razvijajući biznis orijentaciju ostaje u funkciji domaće i regionalne privrede.

Očekuje se da će tokom šest dana događaj posetiti oko 90.000 posetilaca što Beograd čini neprikosnovenim sajamskim centrom.

Beogradski sajam nameštaja je ultimativno mesto za plasman noviteta u formi, materijala i idejnih rešenja za kompletno opremanje enterijera i uključuje sve faze u proizvodnji nameštaja, od primarne prerade drveta do nalnog proizvoda i funkcionalno – estetske dorade modela.

Proširen izlagački prostor – sajam i u halama 7, 8 i 9

Zbog povećanog interesovanja izlagača i učesnika i rasta manifestacije u svim parametrima, ove godine sa ponosom ističemo da se izlagački prostor proširio na nove tri hale – 7, 8 i 9.
Na komletno raspoloživom izložbenom prostoru od preko 60.000 m2 učestvovaće 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača. Na sajmu će se okupiti 13.000 profesionalaca iz ove privredne grane.

Promocija industrije nameštaja i drvne industrije Srbije

Beogradski sajam nameštaja utemeljen je kao vodeći generator domaćeg izvoza i mesto promocije najboljih ideja i modela sa ovih prostora. Sajam potencira ulaganja i međusobnu saradnju učesnika i sublimira iskustva investitora, domaćih privrednika i međunarodnih institucija na različitim projektima u ovoj industriji.
Drvna industrija Srbije grana je sa nizom komparativnih prednosti: izuzetan kvalitet sirovinske baze, očuvani prirodni resursi, veliki broj visoko kvali kovanih radnika kao i geografska pozicija koja omogućava brzu isporuku proizvoda.

Za strane investitore Srbija je jedan od najatraktivnijih sektora za ulaganje. U ekspanziji je proizvodnja nameštaja od punog drveta, koji je visokog kvaliteta i velikim delom se izvozi. Kompanije konstantno modernizuju svoju opremu i prilagođavaju se zahtevnim trendovima i potrebama tržišta, a saradnja dizajnera nameštaja i enterijera sa domaćim proizvođačima nameštaja rezultira visokokvalitetnim proizvodima koji su izvozno orijentisani.

Radno vreme Sajma nameštaja:

UTO – SRE, 7- 8. novembar: 10:00 – 19:00 ČET – NED, 9 – 12. novembar: 10:00 – 20:00

Radno vreme Sajma mašina:

UTO – SUB, 7 – 11. novembar: 10:00 – 19:00
Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara.

Parking: 100 dinara po satu.

Generalni sponzor 55. Beogradskog sajma nameštaja je “DISTRIBUCIJA”.

Medijski partneri manifestacije: Wood Business Portal com, Archiproducts, Before After rs, Designed.rs, Tjedan dizajna Zagreb, Bravacasa, Kuća stil, Ego magazine, Podovi i Gradnja.rs.

Vizuelni koncept: U redizajnu vizuelnog koncepta učestvovao je Peter Gregson Studio iz Novog Sada.