kava

Osvežite kožu pilingom od kafe

Tokom zimskih dana, koža lica i tela uglavnom poput zimskih životinjica zapadne u san i vremenom postane suva i osetljiva. Kako biste povratili stari sjaj i mekoću kože, odvojite jedno veče za sebe i sastojke od kojih ćete smućkati domaćinski piling od kafe!

Ništa lepšeg od mirisa kafe. Budi, mami, zavodi, zove, da, sve to može jedna ili više šoljica skuvane kafe.

Odavno već znamo da kafa u sebi sadrži puno masti, belančevina, ulja, vitamin C i organske kiseline. Ako je dobra za naše unutrašnje biće, tek će njen učinak na kožu da bude savršen.

E sada, kada ste popile svoju kafu, nemojte da bacate talog koji je ostao. Upravo je on glavna zvezda za osvežavajući piling koji planirate da smućkate.

Razume se da već u špajizu imate pola šolje maslinovog ulja, kafenu kašičicu ekstrakta vanile, jednu šolju smeđeg šećera i naravno preostali talog iz šolja i džezve (potrebno je oko pola šolje taloga).

Svi stastojci se u jednoj posudi sjedine i dobro izmuljaju viljuškom. U slučaju da imate prazne teglice i posudice, izručite smesu u njih i uživajte.

Kada je sve spremljeno, možete da zbrišete u kupatilo. Napravljenom smesom kružnim pokretima utrljavajte piling u kožu, budite nežne. Masirajte se, neka odstoji nekoliko minuta pre tuširanja.

Mrtve ćelije sa kože će biti uklonjene, pore oslobođene i kože će lakše da diše i da izgleda lepše i privlačnije.

Nakon tuširanja, sledi krema za telo i koža je lepo tretirana i nahranjena.

Posle samo nekoliko tretmana pilingom od kafe, kože će biti kao nova, bukvalno!

 foto:freedigitalphotos.net