Ombre manikir: trend za 2013-2014

Šareni noktići svih mogućih postojećih boja postali su apsolutni hit.  Predstavljamo vam zanimljiv način ukrašavanja noktiju metodom „ombre“ koja je veoma jednostavna, a vrlo dekorativna.

Bilo da se odlučite za dvobojni  ili višebojni „ombre“ biće vam veoma zabavno. Reč je o tehnici lakiranja noktiju u kojoj boje prelaze iz jedne u drugu. Sve što vam je potrebno jesu lakovi raznih boja, mali sunđerasti aplikator, bezbojni lak i volja za eksperimentisanjem.

Nokte operite, prosušite i doterajte turpijom. Nanesite prvi osnovni sloj laka za nokte. On je u onoj boji koju želite da istaknete na vrhovima noktiju. Drugu boju koju želite da nanesete nakapajte na parče folije. Zamočite aplikator u boju sa folije te nanosite laganim utapkavanjem na površinu nokta, počev od korena. Nijansirajte potiskom. Više boje, intenzivnija nijansa.  Neka vam koren bude svetlije obojen. Tako ćete dobiti fini prelaz iz jedne boje u drugu. Boje koje su u kontrastu najlepše će biti izražene ovom tehnikom.

Ukoliko ste aplikatorom obojili kožu oko noktiju, štapićem zamočenim u aceton pažljivo izbrišite ostatke laka. Na gotovu nalakiranu  površinu nanesite bezbojan lak koji će fiksirati „ombre“. Ostavite lak  da se dobro prosuši.

Postupak je isti ukoliko želite i višebojni manikir. Sve zavisi od vašeg strpljenja i mašte.

foto: YouTube screenshot