pegla za kosu

I ON se pegla

Sve popularnija muška frizura

Ne tako davno, njegova polica u kupatilu često je bila minimalno opremljena. Na njoj se mogla naći četkica za zube i žilet. To je sve što je prosečni muškarac prihvatao kao pribor za ulepšavanje…

Muškarci današnjice su samosvesniji i odlučniji da investiraju u svoj izgled. U svoje kozmetičke ormariće uvrstiće sve više proizvoda za njegu, a kako javlja Dejli Mejl, jedan od pet muškaraca dodaće i – peglu za kosu!

Zahvaljujući studiji koju je provela agencija za istraživanje tržišta Mintel, postaje jasnije da su neverovatnoj brojki od 100 miliona funti – koliko su Britanci prošle godine potrošili samo na pegle – značajan deo imali upravo muškarci. Nove trendove, koji znatno doprinose percepciji “novog savremenog muškarca”, tamošnji analitičari pripisaće uticaju poznatih faca poput Dejvida Bekama i boy bendova.

Očekivano, kozmetička industrija u tom trendu videla je priliku za dodatnu zaradu, pa se uskoro očekuju i pegle namenjene isključivo muškoj kosi (koja li je razlika?), pa i brojne tehničke varijacije.

Foto: Tijana Janković