Foto: Tijana Janković

Brijač u ženskim rukama

Sve popularniji među holivudskim glumicama

Neke dame se odlučuju za brijač umesto voska ili lasera, kako bi im lice bilo potpuno glatko…

Uprkos vosku, epilaciji, čupanju pincetom ili koncem, one ipak biraju penu za brijanje. Razlog zbog koga se neke devojke odlučuju za brijač, nije samo pojačana maljavost, već verovanje da se brijanjem koža podmlađuje. Rasprostranjeni mit da nakon brijanja dlake rastu jače i gušće, nije istina. Njihova količina i kvalitet zavise od hormona.

Među holivudskim glumicama je trenutno trend da koriste brijač kako bi im lice bilo bez ijedne dlačice i izgledalo mlađe. Naime, veruje se da muškarci imaju kožu koja sporije stari baš zbog toga što je redovno briju. Brijanjem se uklanjaju stare ćelije kože, što potpomaže obnavljanje kože lica. Kažu da su ovaj trik koristile i čuvene glumice Elizabet Tejlor i Merilin Monro.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Mnogi su protiv ovog načina uklanjanja dlačica, jer postoji, kao što znamo, veliki broj drugih opcija. Pri tom uvek postoji opasnost od povrede žiletom i moguće iritacije.

Svaka dama koristi metod koji najviše odgovora njenoj koži i kvalitetu malja. Retko koja devojka otvoreno priča o tome, iako je maljavost prirodna odlika ljudskog tela. Ipak, ima i onih koje se bez ustezanja briju deleći ogledalo sa svojim muškarcem.

Foto: Tijana Janković