gledajmeSADA

Avon lansira novu brend kampanju: ,,Gledaj me sada”

U susret svom 135. rođendanu, Avon – globalni gigant u industriji lepotezapočinje novu eru kampanjom pod sloganom „Watch me now“ („Gledaj me sada“). Kompanija koja osnažuje žene još od 1886. godine, razvila je novi identitet koji bolje odražava ono što je Avon danas  – inovativan, odvažan, smeo i inkluzivan brend lepote

Kampanja proslavlja uspeh, ističući neočekivane aspekte brenda, njegovih ljudi, aktivizma i proizvoda – među kojima je više od 1000 odobrenih patenata, priznanja i dobijenih nagrada.  

„Gledaj me sada“ uključuje novi vizuelni identitet i novi Avon logotip, izmenjen nakon nekoliko decenija, kao i odvažniji ton koji inspiriše milione saradnika i ljubitelja brenda. Novi logotip se već pojavljuje na proizvodima i brošuramaa njegov dizajn se oslanja na obline originalnog Avon logotipa iz 1930-ih, uz novi gradijent boja, inspirisan konturama ženskog lica.  

 „Postoji velika svest i naklonost prema našem brendu, ali smo dozvolili sebi da postanemo pomalo potcenjeni. Mi smo dinamična, smela, moderna i inkluzivna beauty kompanija; mi smo kvalitetan brend koji je relevantan za sve; borimo se za pitanja koja su važna, kao što su rodno zasnovano nasilje i rak dojke. Nudimo fleksibilnu mogućnost zarade još pre nego što su žene uopšte imale pravo glasa. ,,Gledaj me sada” oživljava najbolje od onoga što je brend oduvek bio, ponosno ga pozicionira tako da inspiriše pojedince i osvrće se na kolektivnu društvenu odgovornost.“ – izjavio je Džejms Tompson, brend direktor u kompaniji Avon. 

Anđela Kretu, izvršna direktorka kompanije naglasila je: „Gledaj me sada” najavljuje početak novog poglavlja za Avon. Avon se lepotom bavi već 135 godina i sada se ne zaustavljamo – tek počinjemo. Uzimamo ono što smo naučili tokom proteklih 135 godina o snazi odnosa i prodaje i primenjujemo to u današnjem kontekstu – koristeći nove digitalne alate koji našim savetnicima za lepotu omogućavaju fleksibilnu zaradu. Nastavljamo da stvaramo inovacije i razvijamo se, ulaganjem u istraživanje, razvijanjem proizvoda i ljudi, kako bismo osigurali da lepota bude dostupna svima. I dalje ćemo pokretati promene i glasno govoriti o problemima koji se tiču žena globalno. Razlika je u tome što sve to radimo na relevantniji, hrabriji i smeliji način, kako bismo Avon učinili otvorenijim za sve i proširili svoje poslovanje.”  

Sa pet miliona Avon dama na više od 50 tržišta širom sveta, Avon je ubrzao svoje inovacije i poslovnu transformaciju tokom poslednjih 12 meseci – kroz povećane digitalne alate i podršku predstavnicima, kao i nove proizvode formulisane patentiranim tehnologijama. Među najnovijim inovacijama su ProtinolTM, koji za sedam dana vraća kolagen izgubljen tokom prethodnih sedam godina*, i Adapt, nova kolekcija proizvoda dizajnirana tako da smanji uticaj hormonskih fluktuacija na kožu tokom menopauze. 

U Srbiji je Avon već zabeležio rast u online prodaji u odnosu na prethodnu godinu, uz povećanje udelatog kanala u ukupnoj prodaji tokom prve polovine 2020. godine – što potvrđuje dobru poziciju brenda i pokazuje da je zaista relevantan u životu žena danas.