zrna od metala za toplu kaficu 32

Zrna od metala za toplu kaficu

Dugo topla i ukusna

Da li ima nešto bolje na svetu od jutarnje kafe koja vas, dok se puši na stolu sa tek skinute ploče, čeka da je srknete i da sa njom započnete novi dan? A zamislite kada bi vaša skuvana kafica još nekih narednih sati bila topla…

Ukusi su različiti pa će nekom više prijati mlakušasta kafa ili skroz hladna, ali većina nas ipak voli da je udahne i proguta toplu. Kako bi kafa duže vreme ostala topla, tim američkih naučnika se bacio na istraživanje i napravio savršeno rešenje. Naime, naučnici su napravili specijalna zrna od metala koja su u stanju da kafu održavaju toplom čak pet sati.

Ova interesantna zrna od metala isto tako snižavaju temperaturu pića na optimalnu i sprečavaju da se piće dalje hladi. Kako funkcionišu ova zrna od metala? Ova pametna zrna od metala imaju mogućnost da apsorbuju višak toplote u napitku. Kada isto piće posle određenog vremena počne da se hladi, metalna zrna oslobađaju svu apsorbovanu energiju i održavaju napitak toplim. Zrna od metala u sebi sadrže specijalni netoksični materijal koji je zatvoren u ljuskama od nerđajućeg čelika i zato tako dobro „obavljaju” svoj posao. A i njihovo korišćenje je krajnje prosto. Kada skuvate svoj željeni napitak, zrna se samo spuste u posudu.

Cena ovih pametnih metalnih zrna bi trebalo da bude oko pedesetak dolara što i nije strašno kada pogledate da zauzvrat dobijate toplu kafu narednih pet sati.

fotografija preuzeta sa: publicdomainpictures