Spring fest na Sava Promenadi 2

Uskršnje aktivnosti na Sava Promenadi

Uskršnji praznici će ove godine na Sava Promenadi biti obeleženi raznovrsnim radionicama i aktivnostima za najmlađe, ali i celu porodicu! U petak, 26. aprila, sa početkom u 12 časova, mali Beograđani i gosti će na ovom šetalištu moći besplatno da uživaju u predstavi „Uskršnja zavrzlama“, nastupu plesne grupe „Adagio“, kao i  brojnim drugim zanimljivim aktivacijama, a najkreativnije će posebno obradovati radionica oslikavanja uskršnjih jaja.

Program će, uz najavljeno lepo vreme pored Save, započeti dečiji animatori pravljenjem balona od sapunice, zabavnim igrama i face painting-om. Za muzičko-plesni deo u prvom delu dana zadužen je baletski studio „Adagio“, koji će atmosferu učiniti još razdraganijom, a Sava Promenadu ispuniti veselim notama, savršenim za praznične dane.

Predstava „Uskršnja zavrzlama“, po tekstu i u režiji glumice Marije Puškarov-Popović, nastaviće program sa početkom u 14 časova. Mališani će uživati u komadu prilagođenom njihovom uzrastu, koji će i odrasle podsetiti na doba detinjstva, čineći savršenu porodičnu aktivnost za petak posle podne. 

Na kraju, za lepe i simbolične poklone biće zadužena umetnica i animatorka Milica Jovanović, koja će voditi radionicu oslikavanja uskršnjih jaja! Naime, svaki zainteresovani umetnik dobiće na poklon drveno jaje, koje će u toku radionice sam oslikati, a zatim i poneti sa sobom kao uspomenu na savršen dan proveden pored reke. 

Petak je ujedno i poslednji dan manifestacije „Spring fest“, u okviru kojeg će od 13 do 15 časova biti održana i posebna kreativna dečja radionica farbanja jaja. Ovo je samo još jedan sjajan razlog da se na Veliki petak vidimo na Sava Promenadi!