ukrasi za jelku

Ukrasi za najlepšu jelku

Neodoljivi i sjajni

Ako ste bili u prilici da prošetate ulicama grada, verovatno ste zapazili da je grad počeo da poprima prazničnu atmosferu, dobio je onaj šmek, znate, užurbanost, miris zime, svetlucavost na sve strane i podsetnik da je Nova godina tu, iza onog ćoška.

Razni ukrasi i raznobojne lampice. A jelke? Neki su požurili i obukli svoje drvce, koje u svom punom sjaju stoji i blješti. Kada pomislimo na Novu godinu, odmah nekako zamislimo sliku novogodišnje jelke.

Pošto ste vrlo pametno izabrali svoju drvo koje će vam duže vreme krasiti dom, doneli ste ga kući i počeli pripreme za njegovo ukrašavanje. Opusite se i prepustite se trenutnom raspoloženju za ukrašavanje. Ove godine su moderne kombinacije plave, srebrne, ljubičaste, bele. U poslednje vreme su popularni plastični ukrasi tako da ako ih imate u nekoj kutijici spremne, samo napred, ukrasite svoje drvo. Ako ste poželeli da vam jelka izgleda „drugačije”, onda dozvolite da vas vodi stil vašeg doma ili modni trendovi koji su sada aktuelni. Kažu da ukrasi za jelku imaju posebno značenje i vrednost. Sećate se, kada otkrijete da još uvek u svojoj škrinji u kojoj držite novogodišnju dekoraciju, imate jedinstvenu staklenu kuglu koju ste dobili od bake.

Ukoliko ste poslednjih godina oblačili svoju jelku u sve moguće boje i oblike, promenite ritual ove godine. Kupite belu jelku ako ste svih ovih godina imali zelenu i obrnuto. Ako ste koristili i mešali različite ukrasne detalje zašto se ove godine ne biste opredelili samo za jednu ili dve vrste. Na primer, jelka će prelepo da izgleda ako je ukrasite pahuljicama u dve nijanse. Ili zamislite da stavite plave zvezde različitog oblika na belu jelku. Možete da ukrasite vašu jelku sa golubicama koje predstavljaju simbol mira i blagostanja.

U slučaju da finansijski ne stojite baš najbolje, uvek možete na napravite sami ukrase za svoju jelku. Izaberite odgovarajući materijal i budite kreativni pa napravite ukrase. Tako možete da napravite cvetiće, brojeve, zvezde slova, muzičke note i još mnogo toga. Nemojte da zaboravite na svećice, one daju posebnu draž vašem zelenom drvetu.

Pustite mašti na volju i uživajte u kombinaciji ukrašavanja za predstojeću Novu godinu, neka vaša jelka bude najveličasnstvenija.

Foto: publicdomainpic