foto: YouTube screenshot

Svetlucave ideje za ukrašavanje doma

Svake godine tragamo za impresivnom idejom da na najbolji i najsvečaniji način ukrasimo dom, koji će oduševiti naše najbliše i goste koji nam dolaze u posetu. Ako ste ove godine ostali bez ideja, našli smo sjajne primere, koje možete da „ukradete“, ako još uvek niste stigli da završite sa dekoracijom sopstvenog doma.

Šarene lampice, predivni venčići, stakleni ukrasi, mali Deda Mrazevi, irvasi, patuljci, zvezdice i pahuljice, nesumnjivo će biti glavna tema u svakom domu narednih dana.

Poželjno je dosta crvene, srebrne, zelene, ljubičaste, bele boje. Neka sve one budu sastavni deo vaše novogodišnje dekoracije.

Koju god jelku da imate ili planirate da kupite, potrudite se da od nje napravite pravu svečanu i divnu priliku, koja će da krade poglede.

Svoje stare ukrase možete da osvežite svetlucavim prahom, crvenom vrpcom ili nekim drugim detaljem. U slučaju da poželite da unesete dašak prirode, uvek je dobra ideja da sakupite šišarke u obližnjem parku, lepo ih očistite, poprskate svetlucavim sprejem i zavešete vrpcom od kanapa i okačite na vaše svečano drvce.

U slučaju da imate staklenu činiju, stari fenjer ili duboku vazu, sa viškom ukrasa možete da napunite oba predmeta. Izgledaće veoma svečano i privlačno.

Ne zaboravite da ukrasite prozore. Oni će da privlače najviše pažnje sa ulica, pogotovo u hladnim, večernjim satima.

Obratite pažnju na ukrasne životinjice, poput irvasa, medvedića, pingvina, veverica, golubica, sovica, svima njima je mesto oko jelke, vaše je da im nađete pravo mesto. Oni će nam dodatno utopliti i ukrasiti dom.