fbpx
LookerWeekly.com magazin

Solarni bonsai

Zanimljiv i praktičan ukras doma

Bonsai drvo je samo po sebi veoma zanimljivo. Ovo minijaturno stablo zajedno sa svojom saksijom čini harmoničan i interesantan prizor u domu. A zamislite da posedujete električni bonsai koji osim što je prelep može da bude i veoma koristan…

Kažu da dobro uzgojen bonsai svuda izaziva divljenje, dok se vlasniku ovog zanimljivog drvceta dodeljuje status umetnika, jer zahteva mnogo truda i posvećivanja kako bi bonsai napredovao. Ne morate da budete umetnik da biste posedovali solarni bonsai. Potrebno je da imate volju i nešto više para.

Francuski stručnjak Vivijan Muler je osmislio zanimljiv električni bonsai koji zaista može da nađe primenu u svačijem domu. Ovaj električni bonasi ima svega dvadeset sedam listova na svom stablu. Svi listovi su solarni paneli na koje možete da okačite fotoaparate, mobilne telefone i ostale spravice kako bi se napunili, a tu se nalazi i skriveni USB priključak. Grančice je moguće pomerati u različitim smerovima, a možete ih i spuštati i podizati, baš kao što smo činili kao klinci kada smo mamama za 8. mart kupovali bonsai od žica u različitim bojama devedesetih godina.

U slučaju da poželite ovo super zanimljivo solarno drvce i uživate u njegovom prizoru i primeni, budite spremni da izdvojite dvestasedamdeset evra.

 foto:publicdomainpictures

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.