Dušan Zarić barmen i vlasnik jednog od najboljih koktel barova na svetu

Negroni Okršaj za barmene

Majstori pripreme koktela dobili su novi izazov- Negroni Okršaj – koji poziva sve barmene da od 26. maja do 05. juna 2017. naprave čuveni „negroni“ koktel sa svojim ličnim pečatom i učestvuju u takmičenju koje ih može odvesti u prestižnu Campari Akademiju u Milanu.

Najava početka takmičenje za najbolji „negroni“ koktel okupila je veliki broj domaćih ljubitelja koktela, poznavalaca koktel bar kulture, kao i barmena, na događaj koji je ovim povodom organizovan u Disco Grill Radost.

U ambijentu koja je odisao retro šik atmosferom, prepoznatljivom za „negroni“- koktel čiji je neizostavni sastojak upravo Campari, prisutni su pored uživanja u koktelima imali priliku da prisustvuju i predavanju Dušana Zarića, barmena, miksologa i vlasnika jednog od najboljih koktel barova na svetu.

Zarić je prisutnima približio najnovije trendove u pripremi i serviranju koktela, objašnjavajući da „negroni“ zauzima posebno mesto na listi jer predstavlja poseban svet i posebnu filozofiju uživanja, stila i elegancije. Tim pre je zadatak barmena u okviru „Negroni Okršaja“ izazovniji, jer je potrebno da svom „negroniju“ daju i lični pečat.

Barmeni koji žele da učestvuju prijavljivaće se na takmičenje slanjem fotografije svoje izvedbe „negronija na negronichallengeserbia@gmail.com. Sve prijavljene fotografije  biće postavljene u album na Campari Facebook stranicu. Glasanje će se odvijati upravo putem  Facebook stranice Campari. Odluku o pobedniku doneće tri stručna žirija pred kojima će finalisti pripremati svoj „negroni“ 30.juna, a barmen čiji „negroni“ bude izabran za najbolji dobija nagradno putovanje u čuvenu Campari Akademiju u Milanu.

Campari Group osnovan je 1860. godine i spada u red vodećih proizvođača u globalnoj industriji brendiranih pića sa portfolijom od preko 50 premium i super brendova podeljenih u tri glavna segmenta: alkoholna pića, vina i sokovi. Njihovi proizvodi se  nalaze i distribuiraju u više od 190 zemalja na svetu.

Coca-Cola HBC Srbija započela je od ove godine distribuciju brendova Campari Group, šestog najvećeg proizvođača alkoholnih pića u svetu u čijem portfoliju su mnoga popularna pića, od kojih je Campari među najpoznatijima.