Screen Shot 2016 03 08 at 15.15.01

Leteći bonsai stiže iz Japana

Kreiranje minijaturne verzije odraslog drveta stiče sve veću popularnost u svetu. U Japanu i Kini, umetnost gajenja minijaturnog drveća je prisutna više od hiljadu godina. Svi su zaljubljeni u bonasi ali da su svi spremni da neguju leteći bonsai?

Bonsai nam je do sada služio samo kao obična dekoracija za kuće i stanove. I zaista, ima nečeg predivnog dok posmatrate tu minijaturu od biljke u kutku vaše sobe.

Japanski dizajneri su poželeli da ovom božanstvenom drvcetu daju novu karakteristiku. Tako je običan bonsai postao – leteći bonsai!

Kako bonsao može da leti, pitate se?

Dizjaneri su kreirali postavku, koja je napravljena od dva dela. Oni u sebi sadrže magnete, zahvaljujući kojima gornja polovina lebdi iznad svog postolja. Donja polovina postolja je poznata kao baza energije i napravljena je od finog japanskog porcelana. Iznad postolja se nalazi lopta koja lebdi, u koju se smešta bonsai.

Zaljubljenici u bonsai su, doslovno odlepili za ovom genijalnom idejom! Zaista je lako videti, zašto ova šarmantna drvca privlače toliku pažnju na sebe.

Osnovna verzija letećeg bonsai može da se kupi za 200 dolara i set uključuje magnetno postolje, leteću loptu i adapter.

Kako se vama dopada nova oprema omiljenog minijaturnog drvceta?

foto:YouTube screenshot