fb najava

Kada bi zgrade pričale: Centralna aleja naselja Belvil

Supervizuelna najavljuje završni događaj programa Kada bi zgrade pričale, koji će se održati 6. maja od 17-21h u Centralnoj aleji  naselja Belvil, Jurija Gagarina 14, Beograd od 17 do 21h. U pitanju je program koji se razvija u Skoplju, Beogradu i Zagrebu radi u pravcu promišljanja promene shvatanja i gledanja, mišljenja i delanja u odnosu na istorijske, arhitektonske, političke i umetničke reference određenih gradskih čvorišta.

Beogradsko izdanje bavilo se pitanjima uspostavljanja odnosa prema javno-privatnom prostoru kakav je kompleks zgrada na Novom Beogradu – Belvil. Kroz seriju radionica, istraživanje, koncerte i čitanje poezije doživljaj kompleksnosti prostora Belvila i njegovih dinamika artikulisan je na vizuelnom, telesnom i zvučnom nivou.

Program „Kad bi zgrade pričale” je višegodišnji istraživački projekat koji se realizuje u saradnji organizacija FRU iz Skoplja, Bacača Sjenki iz Zagreba i Supervizuelne iz Beograda. Projekat „Kad bi zgrade pričale” podržan je od strane Balkanskog fonda za umetnost i kulturu (BAC). BAC je podržan od strane Švajcarske vlade kroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC) i Evropsku kulturnu fondaciju (ECF).       Program se realizuje u saradnji i uz pomoć Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA) i Grupe 484.

​Beogradsko izdanje realizuju Saša Tkačenko i Mirjana Boba Stojadinović, u produkciji Supervizuelne.

Program završnog događaja:

 

17h

Vođenje kroz rezultate radionica

Zašto Belville nije belleville? , radionica o imenovanju u javnim prostorima, dr Mariele Cvetić

dr Mariela Cvetić, umetnica, profesorka na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, http://marielacvetic.com/
Istraživanje kulturnih potreba sa Marijanom Cvetković

Marijana Cvetković, menadžer u kulturi, predavač na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, vodi Stanicu–servis za savremeni ples.
Sekundarne arhitekture, radionica Branislava Nikolića

 

17.30h

Prolećno PESNIČENJE

U ringu: PRKOSNI PENZIONERI, VRA GRA, pesnice, pesnici i poneki putnik-namernik

Pesničenje je trening aktivne poezije.

 

19h

MANJA RISTIĆ

Live act / Sonic ambient / Electro-acoustic Improv

Manja Ristić rođena je u Beogradu 1979. Diplomirala je na FMU (2001), a 2004. završila postdiplomske studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu (RCM). Kao solo i kamerni izvođač klasične muzike nastupala je širom Evrope uključujući saradnje sa svetski poznatim mentorima, dirigentima i izvođačima.

 

20h

LP ELEKTRO

Live act / Electro Pop / Future Synth Pop

LP Elektro je najnovija muzička grupa beogradskih muzičara Sonje Lončar i Andrije Pavlovića (Andy Pavlov) i njihov najmlađi kreativni proizvod nastao kao plod dugogodišnjeg rada u okviru različitih instrumentalnih sastava (LP Duo, Ola Horhe) ali i komponovanja muzike za različite pozorišne predstave.