Samir 01

Beogradski suvenir: radionica za dizajnere

U saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu, dizajn inkubator Nova Iskra organizuje radioncu za dizajnere Beogradski suvenir,  koju će voditi industrijski dizajner Samir Alj Failt, osnivač Design Lab Skärholmen u Stokholmu.

Nova Iskra ima zadovoljstvo da predstavi gostovanje još jednog istaknutog gosta iz Švedske. Nakon što je prošlog leta realizovana radionica sa dizajnerkom Miom Cullin, ove godine gost je dizajner sa jakim fokusom na društvenom angažmanu, radu sa mladima i zanatskim veštinama – Samir Alj Failt.

Samir je jedan od osnivača Design Lab Skärholmen. Ova laboratorija je njegova baza, inspirisana uspomenama iz detinjstva u susedstvu Skärholmen, mestu gde je odrastao. Samir petkom i subotom radi sa učenicima, mladim školarcima uzrasta od 9 do 13 godina. Zajedno sa Samirom, posetioci mogu da ispitaju različite materijale i da se oprobaju u dizajniranju objekata i predmeta inspirisani jedni drugima, svojim sećanjima i iskustvima iz mesta u okolini Skärholmena.

Radionica koju će voditi u Beogradu biće posvećena novom, inovativnom promišljanju koncepta “Beogradskog suvenira”, i pre svega je namenjena dizajnerima proizvoda, tekstila i upotrebnih predmeta, kao i grafičkim dizajnerima, ilustratorima ili drugim autorima koji bi želeli da prošire svoja znanja na polju dizajna predmeta. Radionica će biti održana 29. i 30. juna u prostoru dizajn inkubatora, posebno u okviru modelarnice Nove Iskre koju svojim alatima sponzoriše kompanija Bosch.

Tokom svog boravka u Beogradu kao gost dizajn inkubatora Nova Iskra, Samir Alj Failt će održati javno predavanje kao deo redovnog Otvorenog Dana NI, koje će biti održano u petak , 28. juna sa početkom u 17.30 h, kada će predstaviti svoj rad i aktivnosti njegovog edukativnog studija Designlab Skarholmen. Ulaz na predavanje je slobodan.

Broj učesnika je ograničen na samo 12. Prijavni formular za radionicu može se preuzeti. Svoju popunjenu prijavu pošaljite na e-mail neda@novaiskra.com najkasnije do srede, 26. juna u ponoć, sa subject-om “Radionica BG suvenir”. Izabrani učesnici biće o tome obavešteni narednog dana, kada će morati da potvrde svoj dolazak. Učesnici koji potvrde dolazak u obavezi su da pohađaju oba dana radionice.

Gostovanje se realizuje uz podršku Ambasade Švedske u Beogradu, kao i Turističke organizacije Beograda.