jelka za hedoniste 29 1

Jelka za hedoniste

Jestivi ukrasi

Običaj kićenja jelke vraća nas poput vremeplova u najslađe dane detinjstva. Ako želite da iskusite potpuni, praznični povratak u bezbrižno doba, onda izaberite jestive ukrase…

Novogodišnji ukrasi su za neke od nas neizostavni detalji koje pažljivo biramo uoči dočeka. Drugi bi za svetlucave lampione i šljokice rekli da su pravi novogodišnji kič. Ipak, bez obzira na naš životni stil i ukus, u vreme Nove godine obično dozvolimo sebi da u mnogo čemu pređemo svoje uobičajene granice.

Oni koji vole da ukrašavaju svoj dom imaju zalihu lampiona koju su brižljivo i godinama sakupljali. Ako niste jedni od njih, a želeli biste da prvi put kao odrasle osobe okitite jelku, postoji jedno slatko rešenje za vas. Izaberite svoje jestive ukrase.

Jestivi ukrasi su idealni za sve one koji nemaju gde da čuvaju lampione i ukrsne trake. Kad se praznik završi, ili dok traje, svojim ukrasima možete i da se zasladite. Ovo je pravo rešenje za sve one koji vole praktične stvari.

Kao jestivi ukrasi mogu da vam posluže razni konditorski proizvodi. To mogu da budu bombone, lizalice, ušećerene jabuke… Podjednako su interesantni i neoljušteni orah i kokice. Pored svoje hranjive vrednosti, ovi ukrasi su veoma dekorativni. Kada nanižete poslastice, vaše drvo biće najslađe, i to u pravom smislu te reči.

Oni malo veštiji mogu da naprave novogodišnje medenjake ili neke slične kolačiće. Kada ih okačite na jelku, mirisaće vam cela kuća.

Kad bude došlo vreme da skidate ukrase, taj posao vam više neće biti naporan. Skidajući dekoraciju, vi ćete se sladiti. Slobodno se častite. Ne brinite o količini šećera, jer kao što smo već rekli, u Novoj godini sve je dozvoljeno.

Ukoliko kupite i pravu jelku koju ćete posle upotrebe zasaditi, imaćete pravu novogodišnju reciklažu.

Jestivi ukrasi su idealni za sve one koji vole da uživaju u svim čulima.

 fotoTijana Janković