fbpx

“Frik za tartufe” se vraća u Beograd!

Marko Sasso je kuvao za Andreu Bočelija, Tom Kruza, Dejvid Bouvija, Meril Strip, a u maju će kuvati za Beograđane.

Poznati italijanski kuvar, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u Enso restoranu. Jedan od omiljenih kuvara holivudskih glumaca poput Meril Strip i Toma Kruza, u Enso restoranu će spremati specijalitete sa pastom i tartufima, tri dana za redom, od 15. – 17. maja. Prethodne godine, tokom gostovanja Marka Sasa se u restoranu tražilo mesto više pa je kapacitet lokala vrlo brzo popunjen. Mnogi koji su želeli da probaju Sasov meni, nažalost nisu dobili priliku. Upravo iz tog razloga, Marko ponovo dolazi, kako bi u njegovim italijanskim specijalitetima uživali i oni koji su prethodno gostovanje propustili.

“Frik za tartufe”, kako vrlo često nazivaju Marka, usavršio je svoju veštinu i meni u Nju Džerziju, u Americi. Tamo je vodio restoran “La Tartuferia”, koji je služio jela sa svežim tartufima i proizvodima od tartufa. U Hobokenu je kuvao za Andreu Bočelija, dok je u restoranu “Giorgio’s” u Los Anđelesu, kuvao za Tom Kruza, Dejvid Bouvija, Meril Strip i mnoge druge poznate ličnosti, sportiste i senatore, koji su se rado vraćali na Sasove specijalitete.

Nakon što ga je ljubav odvela na Lošinj, otvorio je svoj mali raj, šarmantnu tratoriju i tartuferiju “Bora Bar”. Na Lošinju je nastavio da pravi neka od najukusnijih jela, koristeći svoj omiljeni sastojak, tartufe i naravno, pastu. Preko zime, čest je gost – šef u nekim od najpoznatijih restorana u Zagrebu, a 2013. se oprobao i kao sudija u popularanoj emisiji “Master Chef” u Hrvatskoj.

Ukoliko ipak ne budete u mogućnosti da prisustvujete ovom festivalu italijanskih ukusa, nemojte propustiti priliku da probate novi letnji meni u Enso restoranu. Šefovi Nedeljko i Uroš su svojom stručnošću i kreativnošću kreirali novi letnji meni, koji će srpsku gastronomsku scenu podići na novi nivo i izjednačiti je sa svetskim uzorima. Meni je sezonski i sastoji se od svežih namirnica najvećeg kvaliteta, a sa menija su se već izvojili biftek, osušen u soli i aromaticnim travama, kobasica sa tri vrste senfa, grilovani tuna stejk sa pireom od jabuka i karija i sladoledom od senfa, jagnjetina “pave” i bajadera od prasetine, na podlozi od palačinke sa sipinim mastilom.

More Stories
Besplatne pozorišne radionice za mlade