veruju u postojanje sirena
veruju u postojanje sirena

Veruju u postojanje sirena

Kriv dokumentarac na američkoj televiziji

Prelepa bića, duge kose i čarobnog glasa koja žive u moru i strpljivo čekaju mornare kako bi ih svojom pesmom zavele i osvojile, sirene – mit ili stvarnost? Američka vlada je potvrdila da nema dokaza da sirene postoje posle emitovanja dokumentarca na američkoj televiziji koji je pokrenuo verovanje da su sirene stvarne i da žive u moru!

Nedavno je na Diskaveriju prikazan dokumentarac koji se bavio istraživanjem podvodnog sveta, a glavni akcenat je stavljen na temu postojanja morskih sirena.

Dokumentarac pod nazivom “Sirene: pronađeno telo” je uzburkao amričku javnost gde je nakon emitovanja emisije usledio opšti haos. Dokumentarac je prikazao poprilično ubedljivu sliku i snimke o tome kako sirene zaista nastanjuje more.

Telefonske linije su se usijale u Naučnoj agenciji isturenog odeljenja Okeanske službe u kojoj su zaposleni satima odgovarali na pitanja znatiželjenih američkih građana o postojanju sirena!

Zaposleni su bili primoreni da na svom sajtu objave da nema dokaza o postojanju sirena i da on nikada nije ni pronađen. Ovim povodom se oglasila i američka vlada koje je potvrdila da nema dokaza da sirene postoje kako bi smirila očigledno uznemirene gledaoce koji su zaista poverovali u postojanje Male sirene Arijel i njene porodice.

Foto: publicdomainpictures