fbpx

Umetnički zalogaji na tanjiru

Razmišljate, kujete planove i delate – priprema hrana je oduvek bila umetnost. Posebno onda kada se od svežih i šarenolikih namirnica prave kreativni oblici i slike i to upravo na tanjiru za ručavanje. Da li ste ogladneli? Kada budete videli umetnička dela napravljena od hrane šarmantne Hong Ji, verujemo da ćete poželeti da probate barem delić kreacije mlade umetnice.

Simpatična Hong Li iz Malezije je otkrila da voli da pravi mala remek-dela od hrane koristeći raznovrsno povrće, voće i mlečne proizvode, soseve, kremove, začine. Nađu svoje mesto na Hong Liinom tanjiru i suhomesnati proizvodi, ali i morski plodovi.

Hong Li je od hrane napravila i prikaz jestive verzije “Vriska” od Edvarda Munka.

Do sada, svoje mesto na tanjiru su našle brojne životinje, ali i zabavne ilustracije poput dečka i devojke nacrtanih kečapom koji drže stotinu balona od čeri paradajiza.

Pored zanimljivih i šarenih slika, reljefa i ilustracija na tanjiru koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, talentovana Li je pokrenula i projekat o podizanju svesti stanovništva koje se susreće sa mnogobrojnim problemima danas, a pre svega se tiču planete zemlje. Tako je na tanjiru napravila dva polarna medveda koja plutaju na santi leda želeći da skrene pažnju na globalno zagrevanje.

Probajte i vi da na tanjiru napravite omiljenog strip junaka, neki romantični simbol ili simpatičnu životinju, čak i ako pripadne pokušaj, neće da se baci – poješće se!

foto: youtube screenshot