Screen Shot 2017 05 31 at 20.23.44

Umetnica iz Japana kreirala golub-cipele!

Umetnost ne poznaje granice, a proizvodi i predmeti koji nastaju iz ruku kreativnih ljudi često oduševe, zadive ali i iznenade pojedince širom sveta. Može se reči da je upravo japanska dizajnerka Keiko Ohata sve prisutne, veoma iznenadila svojim projektom u obliku goluba.

Kada je umetnica Keiko Ohata poželela jednog dana, da se sprijatelji sa grupom golubova iz parka, smislila je veoma šašav i originalan plan na koji način da to izvede. Ona je rešila da kreira par ženskih cipela u obliku pravog goluba! U teoriji, golubovi bi se opustili i smatrali Ohatu, tj. njenu obuću na nogama, kao jednom od svojih kompanjerosa.

Koristeći stiropor i vunu, umetnica je napravila golubove u prirodnoj veličini i zakačila ih na svoje cipele sa potpeticama.

Svoj mali eksperiment „upada i druženja“ sa golubovima iz kraja, Ohata je sprovela pretposlednje nedelje maja, u parku u Tokiju.

Kada su se golubovi zatekli u parku, čovek koji se nalazio u blizini dizajnerke je počeo da baca hranu i golubovi su počeli da se okupljaju. Međutim, čini se da nisu baš mnogo obraćali pažnju na golub-cipele. Dizajnerka je sve vreme sporim pokretima napadala štiklama, imitirajuće golubove. Neki prisutni nisu ni obratili pažnju na cipele, dok su drugi bili oduševljeni voljom i idejom umetnice.

Možda nije dobila golubove kao prijatelje ali je svakako pobrala simpatije modnih znalaca. Ko zna, možda se sledeće godine pripadnice nežnijeg pola budu šetale u ovim cipicama.