Screen Shot 2014 12 16 at 21.37.16

Ograda ogledalo

Skoro svaka kuća sa dvorištem ima ogradu. Ograde mogu biti upadljive, kičerajske ili veoma interesantne, ali verujemo da ogradu koja izgleda poput ogledala niste videli do sada. Okrijte ovu veoma neobičnu Ogradu ogledalo.

Izgleda poput klasične drvene tarabe ali ova ograda je po nečemu zaista posebna – napravljena je od ogledala.

Na prvi pogled, pojedinac ne shvata baš najbolje da je u pitanju ograda u obliku ogledala jer stvara vizuelne efekte kao ogledalo tako da se u potpunosti stapa sa svojom okolinom.

Ova zanimljiva i kreativna ograda ogledalo je delo američke dizajnerke Alison Šots, umetnice koja živi i stvara u Bruklinu.

Ograda ogledalo je dugačka četrdeset dva, široka devedeset i jedan metar a debljina ograde iznosi oko desetak centimetara. Nalazi se u Socrates Sculpture Park na Long Ajlendu u Njujorku.

Zbog svojih vizuelnih efekata, dobija se na prostornosti i ograda čini da bašta ili dvorište u kojem se nalazi izgleda mnogo veće nego što zapravo jeste. Refleksija koju ogledalo stvara, deluje gotovo nestvarno i čarobno, verujemo da sva godišnja doba pored ove ograde pravi događaji.

Možda bi samo trebalo obratiti pažnju da pojedinac svojom nesmotrenošću ne naleti na ogradu jer iz izdaljine ova ograda, izgleda gotovo nevidljiva.

foto:YouTube screenshot