Screen Shot 2014 12 30 at 20.02.06

Koji gradovi imaju najoriginalniju dekorisanu jelku?

Bez novogodišnjeg drvceta je nezamislivo ispratiti staru i dočekati Novu godinu. Svaki dom je ima ukrašenu na uobičajen ili maštovitiji način. Svaka na svoj način simbolizuje lepotu grada u kojem se nalazi a da li ste se zapitali koji gradovi imaju najlepše dekorisanu jelku?

Novogodišnje jelke odavno već po tradiciji krase brojne trgove, biznis centre, ustanove kulture, parkove gradova širom sveta. Svako se trudi na što impresivniji i maštovitiji način dekoriše jelku a ovi gradovi su odneli pobedu na originalnom predstavljaju svog prazničnog drvceta.

Plutajuća jelka u Rio de Žaneiru

Prestonicu Brazila krasi neobična plutajuća jelka. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, ovo je ujedno i najveća novogodišnja jelka koja može da pluta. Ova zelena lepotica je visoka oko osamdeset pet centimetara i krasi lagunu Rodrigo de Freitas. Jelka će po planu da krasi lagunu do 6. januara sledeće godine.

Naopako postavljena jelka u Parizu

Predivnih boja, bogato ukrašena i postavljena naopako, upravo ovakvom jelkom se ponose Francuzi. Ova očaravajuća jelka je našla svoje mesto u galeriji Lafajet u Parizu. Postavljena je tako da visi sa plafona prolazeći kroz četiri sprata i presijava se iz ljubičaste boje u plavu. Originalno.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Svarovski kristali na njujorškoj jelki

Da li ste sumnjali, da grad koji nikada ne spava ima najsvečaniju jelku? Već godinama unazad ispred Rofeler centra u Njujorku, ponosno stoji ogromna i veličanstvena jelka, koja sa svojom zvezdom napravljenom od čak dvadeset i pet hiljada Svarovski kristala mami poglede svojih građana ali i brojnih turista. Prava atrakcija za novogodišnje praznike, nema dileme.

Najskuplja jelka u Japanu

Neobična i veoma skupa jelka nalazi se u poznatoj japanskoj zlatari „Tanaka Kiknzoku“. Njena cena iznosi čitava dva ipo miliona! Napravljena je od platinumskih ploča, teška je oko trideset kilograma i prekrivena je, na radost dece, glavnim junacima iz popularnog Diznijevog crtaća „Zaleđeno kraljevstvo“. Maštovito.

foto:YouTube screenshot