hologramska pop zvezda u japanu
hologramska pop zvezda u japanu

Hologramska pop zvezda u Japanu

Hatsune Miku puni koncertne dvorane 3D nastupom.

Hatsune Miku je aktuelna japanska pop diva. Na svojoj turneji je nastupala pred punim koncertnim dvoranama, jer je publika prosto obožava…

Ova šesnaestogodišnja pevačica je visoka 158 cm i ima 42 kilograma, a posebna je po tome što je hologramski proizvod kompanije Crypton Future Media. Uzorke glasa joj je pozamila glumica Saki Fujita. Uz pomoć softvera zvanog Vocaloid 2 (Yamaha), Hatsune Miku je zapevala. Postoje i drugi vokaloidi-kreirani pevački glasovi, ali je ova zvezda prva zaživela na sceni. Na turneju je krenula prošle godine i to na opšte oduševljenje njenih obožavatelja.

Sa dugočakom kosom vezanom u dva repa, ona se kreće po bini poput stvarne zvezde. Publika ima pravi koncertni ugođaj i doživljaj da posmatra 3D hologram. Međutim, postoji verovatnoća da je u pitanju 2D projekcija na transparetnom materijalu. Naravno, sve je to i onako iluzija, što nije ni malo strano filmskoj publici. Mada jeste neobično da pevušite, đuskate i šaljete povratnu reakciju nestvarnoj izvođačici. Izgleda da to Japancima ne smeta i oni iz sveg srca aplaudiraju svojoj simpatičnoj Hatsune Miku. Čak su napisali peticiju od 14 hiljada potpisa da se tri metalne ploče sa njenim likom nađu u svemirskoj letelici. Tako da je u maju ove godine, plavokosa hologramska pevačica otputovala i u svemir.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Pre nego što je hologramski zaživela Hatsune Miku je kao muzička aplikacija imala puno korisnika i donela je iznenađujuću zaradu svojim dizajnerima. Pored nje, u Japanu su takođe popularni vokaloidi kao što su Kagamine Rin, Len i Lily.