Tinejdžerke u Engleskoj ozbiljne alkoholičarke

Lumperajka do zore

Možda Velika Britanija može da se pohvali da ima jednu od najlepših prestonica u Evropi, kao i najprestižniji teniski turnir na svetu, ali, isto tako, zauzima i neslavno prvo mesto po najvećem broju opijanja mladih tinejdžera u Evropi…

Prema podacima Ministarstva zdravlja, Velika Britanija ima veliki problem, jer su tamošnje tinejdžerke ubedljivo najveće pijanice među evropskim vršnjakinjama. Ovaj podatak jeste alarmantan pogotovo što činjenice ukazuju na to da su čak muški tinejdžeri u Engleskoj mirniji u ispijanju alkoholnih pića za razliku od devojčica.

Čak više od polovina devojčuraka uzrasta između petnaest i šesnaest godina, u sprovednoj anketi, priznalo je da se najmanje jednom mesečno pošteno napije kada izađu u noćni provod.

Istraživanja su zabrinula britansku javnost, jer mladi ljudi koji se opijaju preko mere vrlo lako dolaze u dodir sa različitim oblicima kriminala. Pa, tako nije slučajno da opijanje dovodi do petine svih nasilnih incidenata u kafićima i klubovima u Engleskoj.

Studija Svetske zdravstvene organizacije navodi da tinejdžerke veruju da imaju prava da popiju istu količinu alkohola kao i muški, jer, kako to one objašnjavaju, to se zove ravnopravnost.

Foto: publicdomainpictures