svetsko prvensto u nosenju supruga

Svetsko prvenstvo u nošenju supruga

Nije lako sa ženama

Pripremila Tijana Janković

Svetsko prvenstvo u nošenju supruga održava se već dvadest godina u Finskoj. Ovo neobično takmičenje samo jedno je u nizu nesvakidašnjih sportskih aktivnosti koje organizuju Finci tokom leta…

Bračni život je pun izazova, ali u tome se i ogleda njegova lepota. Ako supružnici funkcionišu poput tima, nema prepreke koju zajedničkim snagama ne mogu da prevaziđu. To su i dokazali bračni parovi iz brojnih zemalja sveta početkom jula u Finskoj.

Bračni parovi takmičili su se na stazi dugoj 250 metara. Pobednik je bio onaj par, čiji muškarac noseći svoju suprugu na leđima, stigne prvi do cilja. Supruge su morale da imaju minimum 49 kilograma, prema propozicijama takmičenja. U suprotnom, nosile bi dodatne tegove u rancu kako bi imale neophodnu težinu.

U kostimima, inspirisanim poznatim filmskim i stripovskim likovima, za podedu su se borila 34 para. Ovogodišnji, pobednički par činili su finski advokat i supruga, koji su stigli do cilja za 1.1,22 minuta.

Svetski rekorder u brzom nošenju supruge je bračni par iz Estonije. Njihovo rekordno vreme je bilo 55. 5 sekundi.

Prvenstvo u nošenju supruga tradicionalno se održava već dvadest godina u Finskoj. Pored ovog, postoje i druga neobična, letnja nadmetanja kao što su bacanje mobilnog telefona i ko duže izdrži u sauni.

Ljubav i upornost pobeđuju sve, a sudeći po ovim parovima, brak može da bude i te kako zabavan.

Ilustracija YouTube