Screen Shot 2018 04 03 at 21.28.34

Zid ljubavi u Parizu

Atraktivan, romantičan i na svakom koraku se razmeće svojom kulturom i istorijom, Pariz je odličan za sve one koji vole da istražuju, uživaju u muzejima, dobrom vinu i lepoj arhitekturi. Pariz je na listi „must see“ zanimljivosti, poslednjih godina pridodao još jednu a u nastavku otkrijte o čemu je reč.

Le mur des je t’aime predstavlja Zid ljubavi koji se nalazi na Trgu Jehana Rictusa, u samom srcu Monmatra. Ovaj zanimljivi i oslikan mural je nastao zahvaljujući umetnicima Fereriku Baronu i Kler Kito. Iako je Zid ljubavi nastavo daleke 2000. godine, može se reći da je tek  poslednjih godina prerastao u pravu atrakciju.

Zid ljubavi je napravljen od čak 612 emajliranih lava pločica, koje se prostiru na oko četri stotine i šesnaest kvadratnih metara. Najlepša izjava ljubavi jeste ona kada nekome pokažete i kažete da ga volite. Na Zidu ljubavi se nalazi najlepša izjava ljubavi „volim te“ ispisana tri stotine i jedanaest puta na 250  različitih jezika, uključujući svih sto devedeset i dva jezika Ujedinjenih nacija. Umetnici su ispisali „volim te“ i na nekim retkim jezicima kao što su Navajo, Bambara.

Zid ljubavi je sada jedna od neobilaznih turističkih destinacija. Posetioci se utrkuju jedni sa drugima da što pre dođu do Zida ljubavi, pronađu na tabli izjavu ljubavi na svom jeziku i istu izgovore svom partneru koji stoji nasuprot njega.