trideset godina zivi na lesinama

Trideset godina živi na lešinama

Nesvakidašnji način ishrane

Na trpezi Džonatana Mek Govana se nalaze neobične đakonije. On jede divljač koju pronalazi ubijenu na drumovima…

Često se dešava da vozači nenamerno pregaze neku nesretnu životinju. Pod točkovima se tako nađu zec, fazan, sova… U tim situacijama, ljudi najčešće nastave svoje putovanje kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, nečija nepažnja je Džonatanova večera.

Džonatan Mek Govan koji ima 44 godine, prvu pregaženu životinju je pojeo sa 14 godina. Taj prvi “ulov” je završio na tanjiru kao specijalitet zvani guja na puteru. Obzirom na to da Mek Govan ne voli način na koji se tretiraju životinje na farmama, a ipak voli meso, ovo rešenje je za njega bilo idealno. Pregaženi fazan, sova ili zec su samo neka od jela kojima se on hrani već punih trideset godina.

Ovaj netipični gurman uživa u pripremi i ukusu slobodnih životinja iz divljine, za koje kaže da su najprirodnije i mnogo ukusnije od mesa koje kupujemo u supermarketima. Posebno je ponosan na gulaš od sove i na pržene velike komarce.

Mek Govan svoju hrani ne kupuje, ali je i ne baca. Ono što je za nekoga lešina za nejga je ručak. Da li biste od njega možda tražili recept za svečanu trpezu?