okoladna štanglica

Ti si moja čokolada

3D štampač čokolade

Specijalni 3D štampač, modelar, će uskoro biti dostupan korisnicima interneta. Biće dovoljno da zamislite svoj savršeni čokoladni dizajn i vaša omiljena poslastica, originalnog izgleda, će stići na vašu kućnu adresu…

Štampači 3D modela već odavno postoje, a upotrebljavani su za izradu predmeta od plastike i metala. Nova tehnologija će nam omogućiti da po istom principu pravimo i trodimenzionalne modele od čokolade.

Pored toga što uživamo u ukusu poslastice od kakakaa, moći ćemo da pokažemo i koliko smo kreativni kada pomislimo na ovaj slatkiš. Zahvaljujući jednostavnoj korisničkoj platformi, koja je u pripremi, svako od nas će moći da bude poslastičar, odnosno majstor za čokoladu. Biće dovoljno da kreirate svoj onlajn dizajn, koji će potom specijalni 3D štampač pretvoriti u pralinu, bombonjeru ili čokoladnu tablu. Konačni proizvod će vam biti isporučen na kućnu adresu.

Konstruktori ove mašine su prevazišli osnovni problem pri izradi 3D modela čokolade, a to je postizanje optimalne temperature zagrejavanja i hlađenja. Time su nam omogućili da budemo deo fabrike čokolade i da ostvarimo davni dečji san. Moći ćemo da se sladimo omiljenim cvetom, automobilom… ili da pravimo šaljive poruke, figure omiljenih likova, drugara, drage osobe…

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Ukoliko niste sigurni u svoja dizajnerska umeća, ne brinite. Postojaće opcija koja će vam omogućiti da upotrebite i prilagodite već gotova dizajnerska rešenja.

„Ti si moja čokolada”- reči dobre stare pesme će uskoro moći da imaju i bukvalno značenje.

Foto: Tijana Janković