Ti si moja čokolada

3D štampač čokolade

Specijalni 3D štampač, modelar, će uskoro biti dostupan korisnicima interneta. Biće dovoljno da zamislite svoj savršeni čokoladni dizajn i vaša omiljena poslastica, originalnog izgleda, će stići na vašu kućnu adresu…

Štampači 3D modela već odavno postoje, a upotrebljavani su za izradu predmeta od plastike i metala. Nova tehnologija će nam omogućiti da po istom principu pravimo i trodimenzionalne modele od čokolade.

Pored toga što uživamo u ukusu poslastice od kakakaa, moći ćemo da pokažemo i koliko smo kreativni kada pomislimo na ovaj slatkiš. Zahvaljujući jednostavnoj korisničkoj platformi, koja je u pripremi, svako od nas će moći da bude poslastičar, odnosno majstor za čokoladu. Biće dovoljno da kreirate svoj onlajn dizajn, koji će potom specijalni 3D štampač pretvoriti u pralinu, bombonjeru ili čokoladnu tablu. Konačni proizvod će vam biti isporučen na kućnu adresu.

Konstruktori ove mašine su prevazišli osnovni problem pri izradi 3D modela čokolade, a to je postizanje optimalne temperature zagrejavanja i hlađenja. Time su nam omogućili da budemo deo fabrike čokolade i da ostvarimo davni dečji san. Moći ćemo da se sladimo omiljenim cvetom, automobilom… ili da pravimo šaljive poruke, figure omiljenih likova, drugara, drage osobe…

Ukoliko niste sigurni u svoja dizajnerska umeća, ne brinite. Postojaće opcija koja će vam omogućiti da upotrebite i prilagodite već gotova dizajnerska rešenja.

„Ti si moja čokolada”- reči dobre stare pesme će uskoro moći da imaju i bukvalno značenje.

Foto: Tijana Janković