tata kupi mi sabmarin

Tata kupi mi Sabmarin

Mini podmornice – prestiž imućnih

Kad se kaže: Pun kao brod., znači da pričamo o nekome ko je vrlo imućan. Brodovi i jahte su oduvek bili stvar prestiža, jer nije mala stvar biti na vodi! Danas je pravi hit u svetu da pored plovidbe morima uživate i u podvodnoj panorami! Privatne mini podmornice postale su poželjni deo imidža svakog ozbiljnog ljubitelja morskih dubina!

Bogati avanturisti dobili su nove igračke, mini-podmornice. One su vrlo udobne i lake za rukovanje. Njima se može dospeti do morskih koralnih grebena i razgledati čaroban morski svet iz udobnog sedišta.

Proizvođač ovih “trendi” plovila je firma “Triton sabmarin” sa Floride, koja se specijalizovala za proizvodnju luksuznih jahti. Osluškujući hirove bogatih došli su na ideju da lansiraju seriju mini podmorica. Nisu pogrešili u svom proračunu! Za kratko vreme, ove podmorničice postale su omiljen deo imidža elite. “Na svetu danas ima skoro tri hiljade velikih jahti, a njihovi vlasnici žele prijateljima i porodici da pokažu nešto posebno, a to su mini podmornice!” – kaže vlasnik ove kompanije Brus Džons.

Vlasnik je istakao da svetska kriza nije uticala na prodaju ovih bogataških igračaka, jer i u najgorim vremenima  besparice luksuzna roba ima svoje kupce. Najeftiniji model mini podmornice firme “Triton” iznosi skoro dva miliona, dok se luksuzni modeli prodaju vrlo fino čak i za vrtoglavih osamdeset miliona dolara.

Najatraktivniji model nosi naziv “Triton 3300/3” i odlikuje se futurističkim dizajnom. U malenoj kabini smeštena su tri sedišta, a svuda naokolo je akrilni “zid” koji pod morem postaje providan i omogućava potpuno uživanje u pogledu sa svih strana plovila.

Najviše pažnje izazvala je podmornica-jahta “Feniks 1000”, napravljena za privatne potrebe bogataša. Može da smesti dvadeset putnika koji u najvećem luksuzu mogu da proučavaju morski svet!

Foto: publicdomainpictures