Screen Shot 2015 07 14 at 22.05.52

Rusija upozorava: kul selfi će vam doći glave!

Pravljenje selfija je postalo omiljena razonoda ljudi širom planete. Neki pojedinci idu toliko daleko da pribegavaju ekstrmenim merama, kako bi im selfi bio što luđi i opasniji. Posle niz smrtnih slučajeva, zarad kul selfija, Rusija je pokrenula kampanju za pravljenje bezbednog selfija.

Ministastvo unutrašnjih poslova Rusije je pokrenulo kampanju, kojom želi da skrene pažnju na pravljenje bezbednog selfija.

Kako je poslednjih meseci porastao broj nesreća prouzrokvanih pravljenjem selfija, Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije je došlo u situaciju da odreaguje tako što će koristiti putokaz slike, video materijal, deljenje letaka, koje upozoravaju da pravljenje otkačenog selfija može pojedinca da košta života.

Kap koja je prelila čašu jeste nedavna teška povreda dvadesetjednogodišnje Ruskinje, koja je nagrabusila u Moskvi tako što je sebe slučajno upucala u glavu dok je pravila selfi. Mlada žena je preživela ali je pretrpela teške povrede glave.

Ministarstvo je napravilo čitavu zbirku znakova koji će se naći na putevima Rusije, kako bi upozoravali prolaznike da više cene svoj život i dva puta razmisle na koji način i kako će nastati njihov sledeći selfi.

Između ostalog, predstavljeni su znakovi koji poručuju da je selfi na prugama, stajanje na pilonu, na krovu, poziranje sa pištoljem kao i stajanje ispred lava izuzetno loša ideja, koja se zabranjuje!

foto: YouTube screenshot