probni brak za mlade u meksiku

Probni brak za mlade u Meksiku

Kao da koristite internet

Da li ste znali da je Gradska skupština Meksika pre dve godine legalizovala gej brakove i da trenutno razmišlja da usvoji zakon koji bi mladim parovima omogućio da „probaju” kako to izgleda biti u braku, kao i da sami odrede dužinu svog probnog braka?

Zakon o probnom braku bi bio uveden kako bi pomogao mladim ljudima u slučaju da nakon nekog vremena shvate da brak ipak nije za njih. Za odustajanje mogu da se odluče iz najrazličitijih mogućih razloga.

Zahvaljujući ovom zakonu, mladi parovi bi mogli vrlo lako da se odvoje od svojih „probnih” supruga i da ponovo postanu momci i devojke. Budući mladenci koji žele da se oprobaju kao bračni drugovi, biće u obavezi da sklope ugovor na najmanje dve godine. U slučaju da su zadovoljni svojim probnim brakom biće u mogućnosti da ga produžavaju koliko god budu želeli.  Ukoliko se budući mladenci ipak odluče za razvod, a da su pri tom za tako kratko vreme stekli materijalno dobro, Gradska skupština ima rešenje i za to. Ovim ugovorom bi bila obuhvaćena i klauzula o načinu podele imovine, kao i o dodeli starateljstva nad decom.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Prema sprovedenoj statistici, veliki broj brakova u Meksiku završava se nakon svega dve godine, tako da je to jedan od razloga što vlast razmatra mogućnost zakona probnog braka. Gradska skupština Meksika objašnjava da ovaj predlog nalazi na podršku većine svojih odbornika i da postoji mogućnost da ovaj zakon bude i izglasan do kraja ove godine.

Ako ste mislili da ovake stvari postoje samo u meksičkim serijama, eto živog dokaza da ste se prešli i da je stvarno sve moguće u ovom svetu i da život postaje serija u stvari!

Foto: publicdomainpictures