800px Goya blancs

Prevaren muž štrajkuje na drvetu!

Ponižen Indijac mesecima živi u krošnji

 Pripremila  Janja Rešćanski

Da je majmun sišao sa drveta i postao čovek, tvrdio je Darvin. Jedan Indijac nije želeo da od njega prave majmuna pa se ponosno povukao u krošnje guave. Na drvetu je već više od godinu dana i nema nameru da siđe dok mu se neverna supruga ne izvini.

Indijski mediji preneli su neobičnu vest o ponosnom seljaninu zvanom Sanjaj. Ovaj dvadesetpetogodišnji mladić potpuno je skrhan bolom jer je zatekao svoju suprugu u preljubi. Ona nije imala nameru da mu se izvini niti objasni svoj greh. Revoltiran mladić odlučio je da se  u znak protesta osami i popne na obližnje drvo.

Obećao je svima da će sa njega sići onda kada njegova nevernica dođe mu pred noge i pokaje se.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

On na drvetu spava, jede, vrši nuždu. Povremeno ga obilaze članovi njegove familije da mu donesu ćebad i hranu. Nevoljno prihvata društvo i slabo komunicira sa ostatkom sveta.

Seoska policija ga čak podržava u njegovom štrajku. Ne žele da se otvoreno mešaju te ne upotrebljavaju silu kako bi ga prizemljili. Šef policijske stanice je izjavio da Sanjaj nije počinio nikakav zločin i da nema naznaka da će on učiniti samoubistvo te nema posla ni za čuvare reda. Mladić je izabrao svoj način da izrazi bunt i on nikoga ne ugrožava.

Mladićeva porodica poziva njegovu suprugu da što pre se oglasi i spasi Sanjaja. Kako kažu, šanse za to su vrlo male, jer se ona vratila svojim roditeljima u daleki rodni grad.

Ko zna koliko će Sanjaj još vremena provesti na drvetu?! Njegova neverna žena je verovatno  doslovno shvatila poslovicu – „Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani!“