posao iz kreveta

Posao iz kreveta

Tester ležaja i kondoma

Zamislite da radite, a da ne morate da ustajete iz kreveta. Zvuči kao posao iz snova, zar ne? Ima onih kojima se posrećilo, pa im je posao iz kreveta bila stvarnost…

Danas je sve više poslova koje možemo da obavljamo od kuće, iz fotelje i u papučama. To nam je omogućila pojava novih tehnologija i zanimanja. Ipak, poslovi iz kreveta su retko zadovoljstvo.

Idealan posao za sve spavalice je da spavaju, a da za to budu plaćeni. Ovaj san je sebi ostvarila britanska studentkinja kada je primnjena u kompaniju za proizvodnju kreveta, Sajmon Horn. Zadakt mlade devojke je bio da proba sve ležajeve u salonu i da piše svoje utiske o krevetima na blogu. S tim, što su joj davali da pije alkohol i kafu, a menjali su i svetlo, kao i temperaturu, kako bi testirala madrace pri različitom raspoloženju. Jedan radni dan je provela spavajući u krevetu u izlogu. Za mesec dana, koliko je bila angažovana, zaradila je 1 000 funti.

Posao iz krveta može biti i veoma fizički zahtevan, ako radite kao tester kondoma. Pre par godina je Dureks u Australiji rapisao konkurs za testere svojih poznatih proizvoda. Svako ko je bio punoletan, a želeo je da učestvuje, mogao je da se prijavi preko onlajn formulara. Takođe, mogao je da pošalje pozivnicu i prijateljima da se prijave za posao. Na ovom poslu je angažovano dvesta osoba koje su dobile kondome u vrednosti od 60 dolara. Njihov zadatak je bio da ih testiraju i da pošalju iskreno mišljenje. Najsrećniji od njih je dobio i nagradu od 1 000 dolara.

Posao testera je vrlo primamljiv, a kao što vidimo za neke od tih pozicija nije potrebno prethodno iskustvo. Mnogi od nas će se setiti ovih ležećih posolva, kada se budu spremali za nove radne pobede sledećeg ponedeljka.

Foto: Tijana Janković