plivanje sa ajkulama do floride 210

Plivanje sa ajkulama do Floride

Opasno hrabar podvig

Mali broj ljudi bi se usudio da pliva pored ajkula, najopasnijih grabljivica i vladara morskog sveta ali uvek „iskrsne” neki izuzetak. Naime, sportiskinja iz Amerike se odlučila na ovaj podvig i to sve zarad rekorda i bez zaštitnog kaveza…

Da li je toliko hrabra i samouverena u svoje sposobnosti ili nije svesna riziku kojem se izlaže, Dajana Najad iz Amerike je odlučila da preprilava razdaljinu između Kube i Amerike, tačnije parče od Kube, pa sve do Floride.

Dajana Najad dolazi iz Los Anđelesa i ima čak 62 godine! Ova sportiskinja je poželela da postane prva osoba na svetu koja se odvažila na ovo putovanje koje iznosi sto šezdeset šest kilometara i to bez zaštitnog kaveza koji bi koristila u slučaju da se sretne sa opasnim grabljivicama. Ako uspe, nesumnjivo je da će ući i u Ginisovu knjigu rekroda kao prava osoba koja je preplivala opasne vode od Havane do Floride.

Dajana je u ovu opasnu avanturu krenula u petak, ali je ipak morala da se na kratko vreme popne na na brod zbog velikog broja meduza koje su joj okupirale lice. Posle kraćeg perioda odmora, sišla je u vodu i nastavila put Floride.

Foto: publicdomainpictures