Screen Shot 2014 06 24 at 16.19.24

Najskuplji led na svetu

Jedna američka kompanija dosetila se da ugodi razmaženoj, bogatoj klijenteli. Izmislili su luksuzni led! Svako ko poželi da ohladi koktel i pritom bude primećen, mora da izdvoji osam dolara za savršeno izbrušenu kockicu leda!

Kockice napravljene u kompaniji „Glace Luxury Ice“ su neobične po mnogo čemu. Namenjene su bogatašima koji piju isključivo skupa i kvalitetna pića.

Kokteli oplemenjeni ovim luksuznim kockicama odlično se prodaju. Što više kockica i piće je skuplje! Prosečna cena koktela, koji sadrži 5 kockica leda, iznosi oko 50 dolara.
Ova kompanija tvrdi da je njihov led zdraviji i kvalitetniji od običnog. Nema nikakav ukus jer nastaje drugačijim postupkom nego led iz automata. Za standardni led je dokazano da sadrži nečistoće i veliki broj bakterija koje mogu da promene ukus piću.

Piće koje je „začinjeno“ ovim luksuznim kockicama nije izgubilo na finoći ukusa. Iskusni magovi marketinga tvrde da ovaj led ističe prefinjenost i punoću ukusa svakog napitka. „Divno se kotrljaju po dnu čaše i fantastično zveckaju!“

Kockice su napravljene od prečišćene vode i ne sadrže nikakve minerale. Svaka kockica je brižno izbrušena i čuva se na suvom ledu. U čaši sa pićem mogu da ostanu čitave čak 40 minuta, a onda, lagano počinju da se tope.

Mogu se poručiti u obliku idealne sfere, odnoso kristalnih loptica ili savršeno oblikovanih kockica. Najbolje se slažu sa luksuzno flaširanom vodom koju takođe proizvode u nekoliko preskupih varijanti.

foto: YouTube screenshot