Fotografije izložene u brodu na dnu mora

Galerija za koju vam je potrebna ronilačka oprema

Odlazak u galeriju može da bude i prava adrenalinska avantura. Zahvaljujući nesvakidašnjem konceptu izlaganja fotografija, austrijskog fotografa Andreasa Frenka, uživanje u umetnosti je postalo i fizički zahtevno. Radovi su izloženi na dnu mora…

Stari, nasankani brod inspirisao je poznatog reklamnog fotografa Andreasa Frenka da napravi veoma neobičnu izložbu. Svojih dvanaest fotografija izložio je u olupini na dnu mora. Time je promenio tradicionalni pristup izlaganja radova. Svako ko želi da poseti njegovu galeriju mora sa sobom da ponese i ronilačku opremu.

Andreas je fotografisao ono što je ostalo od nekadašnjeg broda Vanderberga. Pejzaž morskih dubina poslužio mu je kao pozadina za digitlnu manipulaciju slike. Na svojim morskim snimcima, dodao je i ljude koje je fotografisao dok obavljaju jednostavne, svakodnevne radnje. Neki od njih šire veš, vežbaju… Kostimi koje oni nose ukazuju na neka prošla vremena. Spojiviši dve nespojive scene, napravio je nadrealistične fotografije. Svoje radove izložio je u nasukanom brodu, kojeg je prvobitno fotografisao kao pozadinu za naknadnu foto-manipulaciju.

Brod Vanderberg je bio u upotrebi od 1943. do 1961. godine. Namerno je potopljen 2009. godine kako bi postao drugi po veličini veštački greben. Nalazi se pod vodom nedaleko od Ki Vesta u Americi. Novu upotrebnu vrednost dodelio mu je ovaj maštoviti fotograf svojom aktuelnom izložbom, logičnog naziva “Život ispod površine.”

Andreas Frenk je radio za kompanije kao što su Coca Cola, Ford, Nike… Kopije njegovih radova sa nasukanog broda su u onlajn prodaji po ceni od oko 680 dolara.

Isečak YouTube videa: Way Down Video