fbpx
LookerWeekly.com magazin

Da li biste okusili Dah đavola?

Zima je stigla i sa sobom donela bele pahulje, kojima se najmlađi raduju. Verujemo da i oni stariji vole zimsku čaroliju, a možda bi im sada najviše prijao sladoled ali u toplom ambijentu. Da li biste liznuli sladoled, koji donosi toliku toplotu i ljutninu, da je dobio i  naziv koji ga savršeno opisuje: Dah đavola?

Jedna popularna kafe poslastičarnica u Škotskoj, je u svojoj bogatoj ponudi sladoleda, napravila još jedan sasvim novi, predivne roze boje. Međutim, nisu u pitanji ni višnje, ni maline a ni jagode. U pitanju je tajna mešavina ljutih papričica. Sladoled je dobio naziv Dah đavola a papričica koja čini jedan od tajnih sastojaka ove zanimljive ljuto/hladne poslastice je čak pet stotina puta ljuća od tabasko sosa.

Recept ove tajne mešavine potiče iz Italije i predstavlja strogo skrivenu tajnu vlasnika ove poslastičarnice. Ali ako ste mislili da svako može da proba ovaj neobičan sladiš, prevarili ste se. Pre konzumiranja Đavoljeg daha, osoblje poslastičarnice nude svojim kupcima da popune poseban formular u kojem poslastičarnicu oslobođaju od bilo koje odgovornosti u slučaju da nastane neka nezgoda prilikom uživanja u sladoledu. I svi kupci moraju da budu stariji od 18 godina.

Ako ste ikada poželeli da osetite kako izgleda nuklearna eksplozija ljutih začina u ustima, onda bi definitivno trebalo da probate ovaj specijalitet, no, da li ste dovoljno hrabri?

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.