Vožnja recikla

Reciklirajte i Vi na APA Beer Gardenu

 

Pivska oaza u Novom Sadu, APA Beer Garden, bila je u znaku reciklaže u subotu 2. jula. U okviru tradicionalne kampanje Apatinske pivare „Reciklirajte i Vi”, svi posetioci Štranda su od 18 časova imali priliku da se oprobaju u zanimljivim disciplinama – “reciklažnom triatlonu“ i “reciklažnom kuglanju”.

Prva disciplina “reciklažni triatlon“, podrazumevala je vožnju recikla i presovanje limenki, “šutiranje” na koš ispresovanih limenki i na kraju njihovo skupljanje i nošenje do kante trčećim korakom. Taj jedinstveni triatlon izazvao je veliko interesovanje posetilaca, kao i “reciklažno kuglanje” jer su limenke bile u ulozi kegli, koje je trebalo oboriti pomoću reciklirane limenke. Najbolji takmičari u obe discipline osvojili su simbolične nagrade.

Svi koji su želeli mogli su da se oprobaju i u takmičenju tokom kojeg su imali priliku da voze recikl i tako ispresuju limenke i pripreme ih za reciklažu. Tokom trajanja APA Beer Gardena, pored štandova Apatinske pivare postavljene su i ručne prese za reciklažu. Nakon Novog Sada, sve „reciklažne discipline“ biće realizovane i na Beer Gardenu u Kragujevcu i Beogradu.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Kampanja Apatinske pivare “Reciklirajte i Vi” realizuje se od 2008. godine sa ciljem podizanja svesti o značaju reciklaže organizovanjem brojnih zanimljivih i edukativnih aktivacija.

Da li ste znali?

Aluminijumske limenke mogu beskonačan broj puta 100 odsto da se recikliraju i da se korišćena limenka u roku od 60 dana vraća na police kao nova.